• Liga 1, etapa a 8-a din play-off: Dinamo - FCSB e luni, de la ora 20:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1
  • Handbal feminin, Champions League Final Four: CSM Bucureşti - HC Vardar e sâmbătă, de la ora 18:30, în direct pe Digi Sport 1

Actualele monoposturi din Formula 1 rămân unele dintre cele mai rapide supersportive din lume. În Marele Premiu al Europei, de la Baku, echipa Williams Mercedes a raportat un nou record de viteză, stabilit la capătul liniei de start-sosire.

În timpul calificărilor, Valtteri Bottas a profitat de plasa lui Max Verstappen şi a ajuns la 366.1 km/h în zona radarului. Însă echipa Williams a confirmat că din acel punct, Bottas a continuat să accelereze şi a ajuns la 378 km/h, nou record al competiţiei. Anterior, reperul fusese stabilit de Juan Pablo Montoya, care ajunsese la 372.6 kph pe linia de start-sosire de la Monza, in 2005, cu un monopost McLaren Mercedes.

Şi tot la Baku, echipa lui Sir Frank Williams a realizat cel mai rapid schimb de pneuri - acesta s-a făcut într-o secundă şi 92 de sutimi pentru monopostul lui Felipe Massa. Totuşi, analizele efectuate după au demonstrat că manevra a fost realizată într-o secundă si 89 de sutimi, sub vechiul record stabilit în 2013 de Red Bull Racing. Etapa cu numărul 9 se va desfăşura pe o alta pistă rapidă - Red Bull Ring, în Austria.

Primele antrenamente vor fi vineri, de la ora 11:00, în direct pe Digi Sport 2.