• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes) a avut un start ca din puşcă la Marele Premiu al Austriei de duminică, iar germanul Sebastien Vettel (Ferrari) şi australianul Daniel Ricciardo (Red Bull), convinşi că pilotul scandinav a furat startul, au rămas nedumeriţi după de comisarii de cursă au stabilit că totul a fost în regulă, relatează Reuters.

Vettel şi Ricciardo au contactat imediat echipele lor prin radio pentru a primit confirmarea că finlandezul a furat startul. Bottas a fost însă exonerat de anticiparea startului şi a câştigat apoi cursa.

Vettel, liderul clasamentului piloţilor, a apreciat însă că startul lui Bottas ori a avut noroc ori a reacţionat dincolo de limitele umane.

Nu vreau să-i iau din meritele lui Valtteri, pentru că a făcut o cursă excelentă", a declarat Vettel, clasat al doilea şi care s-a distanţat la 20 puncte de rivalul său Lewis Hamilton. "Dar nu cred că nu a furat startul. În mod normal, timpul de reacţie la start este de 2/10 pentru fiecare. Nu cred că piloţii au fost mai lenţi azi şi de asta nici nu cred că Valtteri a fost aşa de rapid. Am avut senzaţia puternică în acel moment că a furat startul. S-a dovedit apoi că nu a fost aşa. Dar nu cred că timpul său de reacţie a fost de 2/10. Din punctul meu de vedere, reacţia lui a fost inumană. Deci, a spus mai devreme că nu este uman”.

FIA a anunţat că timpul de reacţie al lui Bottas la start a fost de 201/1000, iar la sosire finlandezul a avut un avans de 658/1000 faţă de Vettel.

Ricciardo, clasat al treilea în cursa austriacă, s-a arătat de asemenea sceptic privind reacţia lui Bottas la start: ”Luminile au stat aprinse mult timp, mai mult decât era normal. Întotdeauna este o fereastră, care acum a părut şi mai lungă, când accelerezi şi aştepţi să se stingă luminile. Cred că a avut noroc. Am făcut şi eu aşa ceva în Formula 3. A fost la limită. În teorie nu este o reacţie naturală, nu cred că el a reacţionat la stingerea luminilor”.

Bottas a explicat că a avut cel mai bun start din viaţa sa, dar şi că se antrenează pentru a atinge perfecţiunea.

Când maşina a început să se mişte, luminile erau stinse şi asta e principalul lucru. Probabil a fost unul dintre cele mai bune starturi ale mele, cred că a fost poate riscant. Dar nu se câştigă prea mult la start şi ştiam că trebuie să fac o cursă bună”, a declarat Bottas.

AGERPRES

PROGRAMUL TRANSMISIUNILOR DIGI SPORT