• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

La mai puțin de o săptămână de la Marele Premiu al Malaeziei, în Japonia, la Suzuka, se va desfășura o nouă etapă din Formula 1. Weekendul nipon va fi în direct pe Digi Sport 2.

În ultimii doi ani, în noua eră a motoarelor V6 turbo, podiumul a avut aceeași componență. În ciuda faptului ca Nico Rosberg a plecat din pole-position atât în 2014 cât și în 2015, victoriile au fost obținute de Lewis Hamilton.

Britanicul a fost urmat de fiecare dată de Rosberg și se Sebastian Vettel. Spre deosebire de traseul de la Sepang, unul lat, rapid și care permite eventuale depășiri, Suzuka e o pistă ingustă si destul de veche. Paradoxal, pole-positionul nu e foarte important pe traseul japonez, unde s-a câștigat de 12 ori cu start din fața grilei.

Echipele tind să folosească la Suzuka o setare ce pune accent pe o forță de apăsare la sol mare pentru viteze bune în virajele rapide. Faimosul viraj 130R, spre exemplu, generează cea mai mare forță G continuă din întreg calendarul. Pneurile alese vor fi din compozitiile hard, medium și soft.

Primele antrenamente din Japonia se vor desfășura vineri, de la ora 04:00, în direct pe Digi Sport 2.