• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

VIDEO Charleroi - Anderlecht 1-3. Finalul meciului câștigat cu 3-1 în deplasarea de la Charleroi a dat tonul bucuriei pentru Nicolae Stanciu, Alexandru Chipciu și colegii lor, care au adus al 34-lea titlu din istoria lui Anderlecht Bruxelles și primul după 3 ani.

Dacă începutul le-a aparținut fanilor lui Charleroi, care au oferit un adevărat spectacol cu torțe, artificii și fumigene, la final s-au bucurat oaspeții de la Anderlecht. Au revenit de la 1-0 pentru gazde și au marcat de 3 ori pentru o victorie care a consfințit câștigarea titlului.

Pentru Chipciu, succesul a fost cu atât mai important, având în vedere că a devenit campionul Belgiei chiar de ziua lui, la a 28-a aniversare. Fostul șeptar stelist a fost titular și a jucat 77 de minute. Celălalt român, Stanciu, a fost rezervă pe tot parcursul jocului și ultimul său meci în tricoul lui Anderlecht datează de pe 27 aprilie, de la turul din play-off cu Charleroi (0-1 VIDEO).

"Campioni de ziua mea!  Cel mai frumos cadou. Vă mulțumesc pentru urări!", a scris Alexandru Chipciu pe contul său de Facebook, la scurt timp după meci, alături de o poză în care apare împreună cu Stanciu, ținând un steag al României inscripționat cu numele și semnăturile lor.

În ciuda înfrângerii de joi, Charleroi rămâne în cărți pentru un loc care să îi asigure participarea în Europa League.

Anderlecht mai are un meci de disputat în campionat. Va juca pe teren propriu duminică, 21 mai, de la ora 15:30, din postura de campioană, cu Oostende, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1.

VIDEO Finalul meciului și bucuria celor de la Anderlecht

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT

 

Sursa foto: facebook.com/chipciu7