• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

Argentina a tremurat serios pentru calificarea la Cupa Mondială din 2018, dar Lionel Messi a rezolvat totul cu un hat-trick înscris chiar la ultimul meci din preliminarii, în Ecuador. În partida precedentă, "pumele" dezamăgiseră pe teren propriu, la 0-0 cu Peru, când păreau să își fi "îngropat" șansele, dar un coleg al cvintuplului câștigător al Balonului de Aur a dezvăluit ce discurs a avut decarul în vestiar după acel moment important.

Fundașul central German Pezzella a dezvăluit că Messi nu a contribuit doar cu golurile la calificarea Argentinei la turneul final din Rusia, ci și prin cuvintele care i-au însuflețit și pe ceilalți jucători ai naționalei conduse de Jorge Sampaoli. Starul de la Barcelona a avut tot timpul situația în mână și le-a transmis mereu colegilor că lupta nu s-a încheiat.

"După meciul cu Peru a fost primul care ne-a spus în vestiar că mai avem un glonț și că ar trebui să profităm de el, că mai avem şanse. Acest lucru te împinge să continui, e un plus că vine din partea cui vine. Pe teren m-a surprins atitudinea lui pozitivă, dar și cuvintele lui înainte de fiecare meci. Era convins că vom merge la Cupa Mondială, că totul va fi bine, dacă vom încerca și vom munci", a spus German Pezzella, care în acest sezon e împrumutat de Betis Sevilla la Fiorentina.

În ultimul meci, Messi a reușit un hat-trick de senzație, punctând în minutele 12, 20 și 62 (ultimele două reușite au fost superbe) și ducând de unul singur naționala "pumelor" la CM. "Cel mai bun din istorie", a fost "refrenul" preferat pe rețelele de socializare în acea seară și în cele care au urmat.

Grație triplei din Ecuador, Messi a ajuns la cota 61 de goluri înscrise pentru Argentina. El este liderul all-time al selecționatei "pumelor". Vârful Barcelonei l-a depășit de peste un an pe Batistuta, care era din 2002 golgheterul absolut, cu 54 de reușite. Reușita cu numărul doi din meciul cu Ecuador a însemnat atingerea unei cifre rotunde: 60.