• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

FCSB a obţinut o calificare spectaculoasă în play-off-ul Ligii Campionilor, după ce s-a impus cu 4-1 pe terenul Viktoriei Plzen. Un succes special pentru antrenorul roş-albaştrilor, Nicolae Dică, cel care a fost protagonist şi la precedenta victorie cu 4-1 obţinută de vicecampioana României în deplasare în Europa.

În toamna anului 2006, Steaua revenea după 10 ani în grupele UCL şi câştiga entuziasmant în Ucraina, 4-1 cu Dinamo Kiev. Dică a fost omul meciului, marcând o "dublă" şi oferindu-i o pasă decisivă lui Vali Badea.

La Kiev, actualul antrenor al roş-albaştrilor a închis tabela după un contraatac de manual. Momentul în care s-a născut celebrul "Du-te Dică!". La finalul partidei din Cehia, tehnicianul de 37 de ani a recunoscut că cele două victorii, obţinute la o distanţă de peste un deceniu, au elemente comune.

"Este asemănător cu rezultatul de la Kiev. A fost o performanţă şi atunci, era primul joc în Champions League după 10 ani şi toţi jucătorii eram pentru prima dată în această competiţie. Am făcut şi atunci o partidă senzaţională, cum s-a întâmplat şi acum. Este o bucurie imensă pentru mine şi pentru băieţi", a declarat Dică, la conferinţa de presă.

Totodată, victoria cu Dinamo Kiev a rămas până azi ultima obţinută de FCSB în grupele Ligii Campionilor, deşi roş-albaştrii au mai evoluat de trei ori în această competiţie, în sezoanele 2007/08, 2008/09 şi 2013/14.

Totodată, este cel mai clar succes obţinut în deplasare de roş-albaştri în ultimii cinci ani, în competiţiile continentale. În turul 3 preliminar al Europa League, sezonul 2012/13, echipa condusă atunci de Laurenţiu Reghecampf câştiga cu 3-0 pe terenul slovacilor de la Spartak Trnava, după ce pierduse la Bucureşti cu 1-0.

Anterior, ultima victorie a Stelei la o diferenţă de trei goluri în deplasare în cupele europene era chiar cea de la Kiev. De la Dică la Dică.