• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Returul cu Sporting, din play-off-ul Ligii Campionilor, este cel mai important meci de până acum pentru Nicolae Dică în calitate de antrenor principal la FCSB. Tehnicianul și-a avertizat jucătorii cu privire la greutatea jocului care îi așteaptă împotriva portughezilor pe Arena Națională.

Meciul tur, de la Lisabona, este etalonul oferit de Dică. Antrenorul s-a întâlnit luni seară cu Olăroiu și colegii alături de care a jucat în 2006 în semifinalele Cupei UEFA și a recunoscut că au discutat despre meciul cu Sporting.

"Suntem în fața unui duel foarte important, ne așteaptă o partidă foarte grea, un meci de play-off, un meci mult mai greu decât am avut la Lisabona, probabil și ei vor fi mult mai concentrați. Știm totul despre ei, ca echipă, jucătorii luați individual. E important ca la ora jocului să fim pregătiți așa cum am fost și la Lisabona", a declarat Nicolae Dică, în cadrul conferinței de presă de marți, care precedă meciul de miercuri cu Sporting.

"Aşa cum a spus antrenorul, ne aşteaptă un meci foarte greu, va fi mai greu mâine decât a fost la Lisabona. Sporting este o echipă foarte bună ofensiv, are intensitate de joc, trebuie să fim pregătiţi. Sperăm ca stadionul să fie plin, iar la ora meciului să dăm totul pe teren. Ultimul joc al lor a fost bun, 5-0 să câștigi pe un teren deloc ușor este ceva care îți atrage atenția. Rezultatul lor ne-a transmis mesajul clar că sunt periculoși, sunt favoriți prin prisma importanței echipei, tradiției, lotului. Noi trebuie să ne creăm mai multe ocazii și să înscriem repede în acest meci", a spus și mijlocașul ofensiv Filipe Teixeira.

Întâlnirea dintre Dică și Olăroiu a avut loc luni seară. Nu au fost doar ei doi, ci și ceilalți UEFAntastici ai Stelei din 2006, care au fost la un pas de finala Cupei UEFA, iar la câteva luni distanță au dus echipa în grupele Ligii Campionilor.

"Cu siguranţă îmi doresc să ajung în grupele Champions League, am făcut-o ca fotbalist. Am fost antrenat de tehnicieni de mare valoare, am avut colegi foarte buni, aseară m-am bucurat de prezenţa foştilor colegi, unii au plecat în oraşele de unde au venit, a fost dovada că am fost un grup unit. Nu pot să vă spun ce sfaturi mi-au dat foştii colegi sau Cosmin Olăroiu, dar am vorbit despre acest meci", a precizat antrenorul de la FCSB.

La întâlnirea de luni seară au mai participat Mirel Rădoi, Dorin Goian, Daniel Opriţa, Vali Badea, Sorin Ghionea și Petre Marin.

"De fiecare dată este o bucurie imensă când ne reunim in familie!! Suntem și vom rămâne mândri de ceea ce am realizat împreună pentru Steaua București și fotbalul românesc!!", a scris alături de fotografia cu foștii artizani ai performanțelor steliste, publicată pe contul de Facebook UEFAntasticii Steaua București.

Returul dintre FCSB și Sporting se dispută miercuri, 23 august, de la ora 21:45, LIVE TEXT pe www.digisport.ro și m.digisport.ro.