• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

FCSB a ratat din nou calificarea în grupele Ligii Campionilor, după un eşec umilitor pe teren propriu, 1-5 cu Sporting Lisabona. Antrenorul roş-albaştrilor, Nicolae Dică, este de părere că diferenţa a fost făcută de calitatea individuală a lusitanilor.

"Diferenţa au făcut-o jucătorii de valoare de la Sporting. S-a văzut că nouă ne-au lipsit jucători importanţi. Sporting e o echipă valoroasă, are jucători de mare valoare. Sunt convins că se va putea lupta cu Porto şi Benfica la titlu în acest sezon.

La pauză le-am spus jucătorilor că ne putem califica. Era 1-1, voiam o echipă scurtă, agresivă. Consider că am intrat bine în partidă după pauză, am controlat jocul. Pe acest fond, a venit golul lor de 2-1. Apoi ne-au prins pe contre şi s-a terminat cu speranţele la calificare. Din păcate le-am oferit acele contraatacuri, ştiam că au jucători buni pe benzi, şi-au făcut jocul şi practic acolo s-a terminat.

Lucrul pozitiv e că jucăm în grupele Europa League. Mă bucur că timp de 60 de minute am jucat de la egal la egal cu Sporting, dar clar e o echipă mai valoroasă decât noi. Nu prea au avut ocazii, dar le-am dat acele contraatacuri şi ai a fost. Cu toţii sunt dezamăgiţi, pentru că nu ştii când te mai întâlneşti cu asemenea şanse. Trebuie să trecem peste acest rezultat şi să ne axăm pe campionat. Băieţii trebuie să fie cu moralul sus", a explicat Dică, la conferinţa de presă.

A surprins oarecum schimbarea lui Constantin Budescu la pauză, însă tehnicianul vicecampioanei României a precizat că nu a vrut să rişte o recidivă a accidentării care l-a ţinut pe bancă pe fostul jucător al Astrei Giurgiu.

"Am considerat că nu mai poate continua. Ştiţi foarte bine că vine după o accidentare şi am vrut să introduc un jucător apt 100% pentru a nu risca o accidentare", a spus Nicolae Dică, aflat la primul eşec pe banca roş-albaştrilor.