• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Pep Guardiola s-a declarat onorat că numeroşi observatori plasează echipa sa printre favorite la câştigarea Ligii Campionilor în acest sezon, dar antrenorul spaniol consideră că Manchester City nu a demonstrat încă nimic.

După un debut de sezon excepţional, Manchester City se află în fruntea Premier League şi este deja calificată pentru optimile de finală ale Ligii Campionilor. Echipa din Manchester, care azi joacă acasă cu Feyenoord, are şi 18 meciuri fără înfrângere în toate competiţiile la un loc.

Antrenorul lui Napoli, Maurizio Sarri, învins de două ori în Liga Campionilor de City, sau cel al lui Leicester, Claude Puel, sunt ultimii doi tehnicieni care au afirmat că echipa lui Guardiola este în acest moment cea mai bună din Europa.

"Le mulţumesc amândurora", a reacţionat tehnicianul spaniol. "Pentru Manchester City, o echipă care încă trebuie să scrie istorie la nivel european, este o mare victorie. Asta nu înseamnă că noi suntem favoriţi la câştigarea Ligii Campionilor, dar e bine, asta înseamnă că am făcut bine unele lucruri".

"Evident că oamenii spun că echipele favorite sunt FC Barcelona, Bayern Munchen, Real Madrid sau altele. Faptul că oamenii ne plasează printre ei este o mare onoare. Însă asta nu înseamnă că am făcut ceva deosebit, pentru că nu este cazul", a adăugat el.

Guardiola a insistat şi pe numărul de accidentaţi din echipa sa, în timp ce Manchester City va trebui să dispute 13 meciuri până pe 2 ianuarie: "Nu avem un efectiv mare", a spus el cu regret. "Este păcat că l-am pierdut pe Vincent Kompany pentru o lună şi jumătate şi acum pe John Stones (absent între 4 şi 6 săptămâni - n.r.). Ca să câştigi trofee ai nevoie de toată echipa, mai ales de jucători importanţi precum John şi Vinny".

Cu un asemenea calendar în luna care vine, antrenorul lui City, care are 8 puncte avans în Premier League faţă de cea mai apropiată urmăritoare a sa, vecina Manchester United, ar putea apela la jucători tineri, precum mijlocaşul englez Phil Foden (17 ani), mijlocaşul spaniol Brahim Diaz (18 ani) sau fundaşul englez Tosin Adarabioyo (20 ani).

"Ei sunt pregătiţi, altfel nu s-ar fi antrenat în fiecare zi cu noi", a subliniat Guardiola. "Ei sunt aici pentru că au o şansă să joace alături de noi".