• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Viktoria Plzen - FCSB 1-4. Minutul 70 al partidei din Cehia a fost unul decisiv pentru calificarea echipei. Helmuth Duckadam a povestit un dialog pe care l-a avut Filipe Teixeira cu Nicolae Dică, care putea schimba soarta partidei.

”Înainte de a marca golul, Teixeira a avut un moment în care nu mai avea aer. Teixeira a cerut schimbarea, se sufoca, dar Dică i-a zis pe un ton mai serios să joace în continuare. După un minut, a marcat golul care s-a dovedit decisiv”, a spus Duckadam, la Digi Sport, în cadrul emisiunii Fotbal Club.

În minutul 71, Teixeira a înscris golul de 2-1, iar opt minute mai târziu, a scos penalty-ul din care Denis Alibec a stabilit scorul final, 4-1.

Teixeira a avut o contribuţie uriaşă la calificarea obţinută de FCSB. Până să lupte pentru titlul de cel mai bun om de pe teren în retur, mijlocaşul a înscris golul de 2-2 la Bucureşti, în prima manşă, cu o lovitură de cap extraordinară.

"Cine nu are bătrâni să-şi cumpere. Când m-a întrebat Gigi de Teixeira dacă mai poate, i-am zis să-l ia cu ochii închişi. "Ia-l cu ochii închişi, că eu ştiu ce înseamnă Teixeira". Apoi mi-a spus: "Mai dă-i şi tu câte un telefon, mai convinge-l"", a povestit Marius Şumudică.