• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Ernesto Valverde este așteptat cu brațele deschide de suporterii lui Olympiacos Pireu chiar dacă vine în calitate de rival, respectiv antrenor al Barcelonei. "Suntem mai entuziasmați să-l vedem pe Valverde decât pe Messi", spun fanii greci, potrivit ziarului Protathlitis.

Olympiacos înregistrează cel mai slab început de campionat din ultimii 24 de ani, așa cum a subliniat ziarul grec de sport Fos, dar fanii echipei sunt încrezători în fotbaliști că vor reuși să urce până pe prima poziție până la finalul sezonului. Chiar și mesajul celor mai importanți fotbaliști de la echipă precum Pomao, Fortounis și Botia este ca fanii să rămână cât mai aproape de echipă. Aceștia s-au conformat și biletele pentru partida de marți seară cu FC Barcelona din cadrul grupelor Ligii Campionilor s-au epuizat în totalitate.

Toți ochii vor fi ațintiți pe antrenorul Ernesto Valverde. ”El se întoarce ca lider cu Barcelona”, susține cotidianul Protathlitis. Jurnaliștii eleni mai adaugă faptul că fanii lui Olympiacos sunt mai degrabă nerăbdători să-și vadă fostul antrenor decât pe starul Barcelonei, internaționalul argentinian Lionel Messi. "Suntem mai entuziasmați să-l vedem pe Valverde decât pe Messi", este sentimentul pe care îl împart fanii greci, potrivit ziarului Protathlitis.

Ultrașii lui Olympiacos pregătesc și o coregrafie specială pentru fostul lor antrenor pe care au continuat să-l repecte și să-l aprecieze. ”E modul lor de-al onora pe Valverde”, au mai notat elenii.

Valverde are 53 de ani și de-al lungul carierei a reușit să califice pe Espanyol în finala Cupei UEFA, să cucerească trei titluri de campion al Greciei cu Olympiacos și să ducă Valencia și Bilbao în Europa League. Pe Olympiacos a antrenat-o în două perioade, între 2008 și 2009, respectiv 2010-2012. Pe lângă cele trei titluri obținute cu Olympiacos în 2008–2009, 2010–2011 și 2011–2012, Valverde a câștigat de două ori Cupa Greciei, în 2008–2009 și în 2011–2012.