• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (sâmbătă, DigiSport 2, ora 16:00) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

FCSB e la 90 de minute distanţă de o calificare istorică în grupele Champions League, după 0-0 la Lisabona. Dacă se va califica în grupe, roş-albaştrii vor fi sigur în urna a patra valorică.

Înainte de tragerea la sorţi pentru play-off-ul Ligii Campionilor, vicecampioana României a fost la un pas să urce în urna capilor de serie, ca urmare a rezultatelor neaşteptate din turul trei preliminar. Acum, această ipoteză nu mai există. Toate formaţiile care sunt în play-off şi care au un coeficient mai bun decât FCSB au obţinut victorii pe linie.

Echipele deja calificate în Champions League

22 de formaţii ştiu deja sigur că vor evolua în grupele Ligii, din play-off urmând a se mai califica 10 formaţii.

Spania: Real Madrid, Barcelona, Atlético Madrid
Germania: Bayern München, RB Leipzig, Borussia Dortmund
Anglia: Chelsea, Tottenham Hotspur, Manchester City, Manchester United
Italia: Juventus, Roma
Portugalia: Benfica, Porto
Franţa: Monaco, Paris Saint-Germain
Rusia: Spartak Moskva
Ucraina: Shakhtar Donetsk
Belgia: Anderlecht
Olanda: Feyenoord
Turcia: Beşiktaş
Elveţia: Basel

Urnele pentru tragerea la sorţi ar arăta astfel, dacă din play-off se califică favoritele.

Napoli, Olympiakos, Liverpool, Sevilla au coeficient mai bun decât FCSB şi se pot considera deja calificate după rezultatele de aseară. Roş-albaştrii, cu 35.370 puncte, vor face, 99,9% sigur parte din urna a 4-a la tragerea la sorţi, evident dacă se califică.

Grupa dificilă

Real Madrid
PSG
Tottenham/Liverpool/Roma
FCSB

Grupa uşoară

Şahtior
Porto
Beşiktaş/Basel
FCSB

Dacă în primul caz, FCSB nu ar avea şanse să ocupe alt loc decât ultimul, în a doua variantă, chiar ar exista şanse reale măcar pentru locul 3 şi o primăvară europeană în Europa League. 

Grupele Champions League vor debuta pe 12-13 septembrie. Ultima etapă, a şasea, e programată pentru 5-6 decembrie.