• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

"E un jucător special". Astfel l-a caracterizat Pep Guardiola pe Phil Foden, în urmă cu ceva timp. Iar pentru a confirma că ceea ce a spus este adevărat, antrenorul lui Manchester City l-a titularizat în premieră pe tânărul fotbalist în Liga Campionilor.

La doar 17 ani şi 192 de zile, Foden a devenit cel mai tânăr jucător al unei echipe engleze care e titular într-un meci de Liga Campionilor, de la Cesc Fabregas în 2004.

Campion mondial U17 cu naţionala Angliei în acest an, tânărul fotbalist a fost folosit pe partea stângă "cetăţenilor", în meciul din deplasare cu Shakhtar Donetsk, din ultima etapă a grupelor, pe care ucrainenii l-au câştigat cu 2-1.

Guardiola a decis să-l titularizeze pe Foden, deşi în joc era o performanţă unică în actuala ediţie a Ligii Campionilor. Liderul din Premier League avea şansa de a deveni singura echipă care încheie faza grupelor cu punctaj maxim. Nu a fost, însă, cazul. 

Phil Foden, integralist în Ucraina, nu a debutat încă în campionat, dar a bifat deja a doua prezenţă în Liga Campionilor. În runda precedentă, la victoria cu 1-0 de pe teren propriu cu Feyenoord, a intrat în ultima jumătate de oră.