• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Show-ul total de la Dortmund a continuat şi în repriza secundă, când s-au marcat alte 5 goluri. S-a terminat 8-4, iar recordul all-time de goluri înscrise în Liga Campionilor în noul format a fost depăşit.

În 2003, tot în noiembrie, Monaco făcea o demonstraţie de forţă în faţa lui Deportivo la Coruna, pe care o învingea cu 8-3.

Totodată, partida de pe  "Signal Iduna Park" a mai bifat un record. Legia e prima formaţie din istorie în Champions League care să înscrie patru goluri pe terenul lui Dortmund.

FINAL: Dortmund - Legia 8-4

(Kagawa 17' şi 18', Sahin '20, Dembele '29, Reus '32, '52 şi '90+3, Passlack '81/ Prijovic '10 şi '24, Kucharczyk '57, Nikolics '83)

Marii rivali de la Bayern au apreciat spectacolul total de la Dortmund. La final, aceştia au postat pe contul oficial de twitter un gif sugestiv cu mesajul "Ce show @BVB!!!! Bravo!".

 

VEZI MAI JOS GOLURILE DIN DORTMUND - LEGIA


Ştirea iniţială (partida consemnase din prima repriză o serie de alte recorduri)

Meci cu adevărat fantastic pe "Signal Iduna Park", acolo unde Dortmund a reuşit să înscrie 3 goluri în 3 minute în confruntarea cu Legia. În minutul 32 al partidei, tabela arăta un neverosimil 5-2.

După 6-0 în tur, la Varşovia, Dortmund părea să aibă o simplă formalitate împotriva polonezilor. Tuchel şi-a permis să îi odihnească pe Aubameyang, Schurrle şi Gotze, iar oaspeţii au fost primii care au punctat pe tabela de marcaj prin Prijovic (minutul 10).

A fost începutul unui sfert de oră fabulos, cu cinci goluri marcate. Dortmund a revenit prin Kagawa (17 şi 18), pentru ca Sahin să ducă scorul la 3-1. Într-o perioadă controlată total de nemţi, Legia a reintrat în joc prin Prijovic, care în minutul 24 a fixat tabela la 3-2 pentru gazde.

Cu un minut înainte să se scurgă jumătatea de oră din meci, Dembele, autor a două assisturi până în acel moment, a punctat pentru 4-2.  Reus, revenit după accidentare a făcut 5-2 într-un meci pentru istorie: în nicio confruntare din istoria Ligii nu s-au marcat 7 goluri într-o singură repriză.

Meciul de la Dortmund a fost şi primul din istoria Champions League în care să se marcheze cinci goluri în primele 25 de minute

7 goluri s-au marcat în prima repriză a partidei Dortmund - Legia. În toate celelalte dispute jucate marţi de la 21:45 s-au înscris 5 goluri, în acelaşi interval.