• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Olandezul Michael van Praag, unul dintre cei doi candidaţi la preşedinţia UEFA, a asigurat că va renegocia reforma Ligii Campionilor dacă va fi ales preşedinte, miercuri.

Van Praag, care îl va avea contracandidat pe slovenul Aleksander Cererin la succesiunea lui Michel Platini cu ocazia congresului de la Atena, a făcut o promisiune de ultim moment, şi anume că va renegocia reforma Ligii Campionilor prevăzută pentru 2018, în cazul în care va fi ales.

"Voi redeschide negocierile cu campionatele şi cu federaţiile", a promis preşedintele Federaţiei olandeze. "Eu nu sunt satisfăcut de modul în care această reformă a fost stabilită. Nu au fost incluse în discuţii toate părţile interesate şi asta nu a fost democratic''.

Comitetul Executiv al UEFA a decis ca, pentru perioada 2018-2021, Spania, Anglia, Germania şi Italia să aibă câte patru locuri garantate în grupele Ligii Campionilor.

Membru al comitetului executiv al UEFA, olandezul a spus că el nu a fost prezent când a fost adoptată reforma, dar că a participat la debutul negocierilor dintre Asociaţia europeană a cluburilor şi UEFA.

Noul preşedinte al UEFA va fi ales miercuri, dintre olandezul Michael van Praag, preşedintele Federaţiei olandeze de fotbal, şi slovenul Aleksander Ceferin, preşedintele Federaţiei slovene de fotbal, la al 12-lea Congres extraordinar al forului fotbalistic continental, de la Atena.

Agerpres