• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

FCSB s-a calificat în play-off-ul Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins formaţia cehă Viktoria Plzen cu scorul de 4-1 (1-0), miercuri seara, pe Doosan Arena din Plzen, în manşa secundă a turului al treilea preliminar al competiţiei.

Vicecampioana României a reuşit un joc excelent la Plzen, reuşind să întoarcă soarta calificării, după un 2-2 la Bucureşti.

La final, antrenorul gazdelor, Pavel Vrba, a analizat partida şi a recunoscut superioritatea adversarei. Totuşi, tehnicianul nu înţelege momentul de black-out avut de elevii săi în ultima jumătate de oră. Deşi a reuşit să egaleze şi, teoretic, avea un ascendent moral, vicecampioana Cehiei s-a prăbuşit.

"Dacă în partida tur de la Bucureşti am făcut 3 paşi în faţă, după această partidă putem considera că am făcut 4 înapoi. Trebuie să schimbăm o mulţime de lucruri. Sunt dezamăgit, pentru că ne-am creat situaţii de gol şi am reuşit să răspundem după ce am fost conduşi cu 1-0. Nu pot să înţeleg ce s-a întâmplat apoi. Poziţionarea a fost defectuoază şi când joci împotriva unui adversar bun nu îţi permiţi astfel de erori. Să iei trei goluri atât de repede, a fost un adevărat colaps", a spus Vrba după meci, potrivit fotbal.idnes.cz.

Întrebat despre golul lui Bălaşa, antrenorul oaspeţilor a admis că portarul său este posibil să fi avut o parte din vină, însă a recunoscut că execuţia a fost una foarte bună.

"E greu să judec acum şi nu vreau să găsesc resposabili. A fost o distanţă mare, cred că au fost peste 25 de metri, însă şutul a fost foarte bine plasat. A fost o intervenţie grea pentru portarul nostru", a mai spus tehnicianul ceh, pentru ca apoi, întrebat de prestaţia arbitrului, care a acordat un penalty pentru FCSB, opt cartonaşe galben şi un roşu pentru cehi, să spună: "Nu voi judeca arbitrul. Roşul a fost corect acordat, din păcate jucătorii mei nu au gândit mereu limpede. Uneori s-au lăsat şi provocaţi. Asta se întâmplă când nu eşti 100% conectat la meci".