• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Ricardo Quaresma a fost omul zilei de miercuri în Liga Campionilor, evoluţia entuziasmantă a portughezului fiind la baza revenirii extraordinare a lui Beşiktaş. Condusă cu 3-0 de Benfica în minutul 58, formaţia turcă a egalat în ultimele minute ale confruntării.

Meciul nebun de la Istanbul de aseară a avut un erou în persoana lui Quaresma. Considerat în urmă cu ceva mai multe de un deceniu mai talentat decât Cristiano Ronaldo, mijlocaşul nu şi-a atins niciodată potenţialul maxim, chiar dacă a evoluat la formaţii uriaşe, ca Barcelona, Porto, Inter sau Chelsea.

La 33 de ani, lusitanul are un sezon excelent la Beşiktaş, lucru demonstrat şi aseară. Pe lângă golul marcat în minutul 83, Quaresma a centrat decisiv la golul lui Aboubakar, pentru un nesperat 3-3 ('89). Dar modul în care a reuşit portughezul assistul i-a ridicat pe turci în picioare, acesta semnând o nouă execuţie marcă înregistrată: rabona.

AICI AI PASA DECISIVĂ A LUI QUARESMA, DIN MINUTUL 89

Graţie remizei de aseară, Beşiktaş rămâne cu şanse importante de calificare în primăvara Ligii. Trupa lui Gunes are 7 puncte adunate şi, cu o victorie în ultima etapă, în faţa codaşei grupei, Dinamo Kiev, va obţine sigur biletele pentru optimi.