• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Leicester City a obţinut mai mulţi bani de la UEFA decât Real Madrid pentru participarea în ediţia trecută a Ligii Campionilor la fotbal, deşi echipa engleză, debutantă în această competiţie, a fost eliminată în sferturi de finală, iar formaţia spaniolă a câştigat trofeul, scrie BBC.

Eliminată de Atletico Madrid, Leicester a primit 81,7 milioane de euro, în timp ce în conturile lui Real Madrid au intrat doar 81 de milioane de euro. Mai mult a obţinut doar Juventus Torino, echipa învinsă în finală de Real primind 110,4 milioane euro.

În total, cluburile care au jucat în sezonul trecut al Champions League au primit 1,396 miliarde de euro din partea UEFA.

Altă grupare engleză, Arsenal, învinsă de Bayern Munchen în optimi de finală, a primit 64,6 milioane de euro. Alt club englez, Manchester City, calificat după un play-off contra lui FCSB şi eliminat de AS Monaco în optimi, a obţinut 50,2 milioane de euro. Tottenham, care nu a trecut de faza grupelor, a primit 43,2 milioane de euro.

Fiecărei participante în faza grupelor i-a fost garantată suma minimă de 12,7 milioane de euro. O victorie a adus 1,5 milioane de euro, iar un egal, 500.000 de euro. Acestor sume li s-au adăugat o serie de bonusuri, printre care 6 milioane de euro pentru accesul în optimi de finală, 6,5 milioane de euro pentru sferturi, 7,5 milioane de euro pentru semifinale, 11 milioane de euro pentru echipa învinsă în finală şi 15,5 milioane de euro pentru câştigătoarea trofeului.

Manchester United a obţinut 44,5 milioane de euro pentru câştigarea Europa League, sumă de peste două ori mai mare decât a primit orice altă formaţie participantă la ediţia trecută a acestei competiţii.

Vicecampioana României, FCSB, a primit 3 milioane de euro pentru prezenţa în play-off-ul Ligii Campionilor, unde a fost eliminată de Manchester City.

AGERPRES