• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Real Madrid, deținătoarea en-titre a UEFA Champions League, va începe un nou sezon european cu scopul de a extinde la 12 titluri dominația ei în cea mai galonată competiție europeană intercluburi din lume.

Pentru unul dintre fotbaliștii de bază ai ”galacticilor”, este vorba despre Gareth Bale (27 de an), finala UCL de la anul, sezonul 2016-2017, are o însemnătate aparte. Și asta datorită faptului că meciul se va juca la 3 iunie 2017 pe ”Millennium Stadium” din Cardiff, adică exact în orașul în care s-a născut vedeta albilor.

În aceste condiții, Bale are șansa de a deveni al 6-lea fotbalist care câștigă Champions League sau alt trofeu european la nivel de club în propria-i țară.

Cel mai recent fotbalist, care se poate lăuda cu o astfel de realizare, este tot un jucător de la Real Madrid. De fapt, este vorba despre un fost fotbalist, Nicolas Anelka, în finala din 2000. Atunci Real a învins Valencia cu 3-0, într-un meci disputată pe ”Stade de France”, în timp ce Anelka s-a născut la Versailles.