• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Viitorul - Astra 1-3. Astra Giurgiu s-a calificat în semifinalele Cupei României la fotbal, joi seară, după ce a învins-o în deplasare pe FC Viitorul Constanţa, cu scorul de 3-1 (2-0), la Ovidiu, în ultimul meci din sferturile de finală. La final, Marius Şumudică a vorbit despre posibilitatea ca noua "perlă" a campioanei, Alex Ioniţă, să plece în vară, dar şi despre alte subiecte "fierbinţi" de la echipă.

În vârstă de 22 de ani, Ioniţă este marele pariu al lui Şumudică, tehnicianul considerându-l un fotbalist de mare viitor. Astăzi, tânărul jucător a oferit o pasă de gol şi a obţinut un penalty, iar antrenorul a dezvăluit că acesta are o ofertă tentantă din Turcia.

"Ioniţă a făcut un meci extraordinar, acest jucător va creşte. Dacă îi dai încredere şi nu îl izolezi în bandă, are o calitate fantastică. Am înţeles că există interes pentru el de la două formaţii din Turcia. Eu am crezut mereu în acest jucător şi l-am băgat să joace", a spus Şumudică, la Digi Sport Special.

În toamnă, Marius Șumudică şi stafful său au părăsit cantonamentul echipei Astra, cu direcţia Turcia, pentru a se înţelege cu Gaziantep. Tehnicianul a revenit însă categoric asupra deciziei de a semna contractul după ce a văzut la televizor imaginile dramatice din Turcia, acolo unde mai multe explozii au avut loc la Istanbul, lângă stadionul lui Beşiktaş. Între timp, Şumi şi-a reconsiderat opţiunile şi a declarat că are o nouă ofertă din Superliga turcă, iar de această dată ar putea să îi dea curs. La finalul acestui sezon, tehnicianului îi expiră contractul cu trupa din Giurgiu.

"Călătorului îi stă bine cu drumul. Există mai multe variante în momentul de faţă şi o voi alege pe cea mai bună. Sunt contacte din Turcia, voi încerca să iau câţiva jucători cu mine dacă plec de aici, pentru că am mare încredere în ei", a mai spus tehnicianul, care, întrebat despre ce fotbalişti ar urma să ia cu el, să îi excludă de pe listă pe liderii vestiarului: "Budescu, Săpunaru, Teixeira am înţeles că vor rămâne. Sunt jucători pe care se poate construi scheletul noii echipe".

În ceea ce priveşte jocul propriu-zis de astăzi, Şumudică a explicat unde s-au făcut diferenţele, menţionând că luni, în campionat, partida va fi cu totul alta.

"Viitorul venea după o victorie cu Steaua, e o echipă care joacă foarte bine acasă, am vrut să ne ridicăm la nivelul lor. Cred că am reuşit. Acum ne aşteaptă meciul din campionat, acolo să ştiţi că va fi total diferit. În duelul Astra - Viitorul, de când sunt antrenor am linie de clasament 5-1-1. Dar asta nu înseamnă că nu ne va aştepta un meci dificil. Azi am reuşit să facem pressing şi nu i-am lăsat să joace. Am pregătit bine jocul, ne-am dublat bine pe benzi, am jucat 3-4-2-1", a explicat Şumudică.

Nu doar Ioniţă a fost lăudat de tehnician, ci şi Săpunaru, unul dintre puţinii tricolori care au impresionat şi cu Danemarca, la Cluj, în preliminariile CM 2018: "Mă uit la Săpunaru şi văd că sunt peste 20 de meciuri în care nu comite o gafă".

Cupa României ar fi încununarea unei munci de doi ani, Şumi urmând să îşi completeze colecţia cu singurul trofeu intern care îi lipseşte din cariera de antrenor. "Nu am nicio preferinţă pentru semifinale, îmi doresc mult acest trofeu pentru că e singurul care îmi lipseşte pe plan intern", a concluzionat antrenorul campioanei.

AICI AI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGISPORT