• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Astra a obținut o calificare, fără emoții, în finala Cupei României, după ce a câștigat la pas și returul cu ACS Poli Timișoara, scor 0-3. Totuși, giurgiuvenii au fost foarte aproape de a pierde meciul la masa verde și, implicit, calificarea.

La finalul partidei de pe ”Dan Păltinișanu”, Marius Șumudică s-a declarat dezamăgit, într-un interviu acordat pentru Digi Sport, din cauza greșelilor celor din staff legate de Morais, dar a vorbit și admirativ la adresa lui Constantin Budescu, autorul unui alt gol antologic.

Tehnicianul giurgiuvenilor a spus că este normal ca FCSB să încerce să-l transfere pe Budescu, pentru că este cel mai bun fotbalist din România.

”A fost o victorie simplă, având în vedere execuția lui Budescu. O execuție de număr 10 veritabil, ați văzut și azi ce jucător este Budescu, ce pase poate să dea, ce assisturi. De departe, în acest moment, este cel mai bun fotbalist din România.

E normal ca FCSB să-l vrea. Eu vă spun că dacă cei de acolo îi aveau și pe Budescu și pe Alibec, FCSB era campioană dinainte de play-off”, a mai spus Șumudică. 

”Nu merg la Craiova!”

Legat de viitorul său profesional, Șumudică a spus că sunt șanse de a continua chiar în Liga 1.

”Vom juca cu trofeul pe masă iar șansele sunt de 50%-50%, indiferent că cealaltă finalistă va fi Voluntari sau Craiova. Sper să termin mandatul la Astra cu încă un trofeu, mai ales că ar fi încununarea a doi ani și trei luni de când sunt la acest club. Dacă voi câștiga finala, atunci voi avea în vitrina mea un campionat, Supercupa României și Cupa României. Tot la capitolul trofee, pot trece și calificarea în primăvara europeană.

Cât despre viitor, aștept oferte, dar am și eu un standard acum, nu mai pot lua echipe care să se bată pentru salvarea de la retrogradare. Nu se pune problema să merg la Craiova, pentru că n-am fost contactat și nici nu este genul meu să dau telefoane”, a mai spus Șumudică la Digi Sport.