gnahore
Video Dinamo - FC Voluntari 1-1. ”Câinii Roșii” au rămas pe loc direct retrogradabil. Ilfovenii, în afara ”zonei roșii”
parcalab-orac
Exclusiv Costel Orac, amintiri la 40 de ani distanță de la ”dubla” Dinamo - Liverpool din semifinalele CCE: ”A existat regretul”
Screenshot 2024-04-27 at 23.03.18
Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”
Digi Sport 1 Live
Acum

Steaua - Dinamo 2-2! Echipa lui Rednic s-a calificat în finala Cupei României

20.04.2016, 00:13

Dinamo este prima finalistă a Cupei României în acest sezon, după ce a eliminat-o pe Steaua în penultimul act. După 0-0 în turul din Șoseaua Ștefan cel Mare, manșa secundă s-a încheiat cu scorul de 2-2 pe Arena Națională, iar "câinii" merg mai departe grație golurilor marcate în deplasare. Ultima dată au fost în finală în 2012, când au și câștigat trofeul.

bucurie dinamo
  • SuperLiga: Poli Iași - UTA, duminică, 18:15, DGS 1

  • SuperLiga: CFR Cluj - Sepsi, duminică, 21:00, DGS 1

Enache a deschis scorul în minutul 17 pentru Steaua, care a intrat la pauză cu avantaj, dar și în inferioritate numerică, după eliminarea directă a lui Alexandru Bourceanu, pentru o intrare dură asupra lui Gnohere. După încheierea primei reprize, a fost trimis în tribună și antrenorul Laurențiu Reghecampf, care a protestat față de decizia arbitrului de a-i arăta lui Bourceanu direct cartonașul roșu.

Ekeng a egalat prima dată pentru Dinamo în minutul 51, cu un șut de zile mari, din afara careului, prin care a catapultat mingea în plasa porții lui Cojocaru, care a rămas fără reacție. Imediat, Steaua l-a introdus pe teren pe Adi Popa, care la prima atingere de balon a avut o acțiune extraordinară. Șutul său a fost respins în față de portarul Cerniauaskas, iar Chipciu a marcat din apropiere (52).

Golul calificării dinamoviste a venit după o fază confuză, în care alb-roșiii au lovit și bara, iar Cojocaru a respins șutul lui Gnohere. Balonul a ajuns la Ante Puljic, care nu a avut de făcut decât să o împingă în poartă.


LIVE TEXT


Min. 90+4: Fluier final. Dinamo se califică în finala Cupei României!

Min. 90+4:     Cartonaș galben pentru Chipciu.

Min 90: Încă o persoană de pe banca Stelei este trimisă în tribune, după ce a lovit cu piciorul o sticlă pe marginea terenului, iar obiectul a ajuns pe suprafața de joc. 

Min. 75: GOOOOL Dinamo! Ante Puljic egalează din nou pentru alb-roșii, care la acest scor sunt calificați în finală. Golul a venit după o fază confuză, în care Dinamo a avut și o bară, de unde mingea a revenit în teren a Gnohere, al cărui șut a fost respins în față de Cojocaru, până la Puljic.

Min. 72: Ultima schimbare la Dinamo: iese Hanca - fundaș dreapta - și intră Essombe - atacant.

Min. 70: Varela reia cu capul o centrare venită dintr-un corner de pe dreapta, dar Hanca, postat la bara a doua, a preluat mingea pe piept din drumul către poartă și a degajat, îndepărtând pericolul.

Min. 68: Chipciu șutează cu stângul, de la distanță, dar nu prinde spațiul porții lui Cerniauskas.

Min. 66: Ultima schimbare la Steaua: iese Hamroun și intră Tade.

Min. 65: Ocazie pentru Dinamo! Gnohere ar fi putut profita de o alunecare a lui Enache, dar a preferat să șuteze, deși mai putea avansa cu mingea la picior, iar execuția cu stângul a fost total ratată, cu mingea ducându-se mult prea înalt.

Min. 61: Acțiune cursivă a lui Dinamo, finalizată cu o lovitură de cap trimisă peste poartă de Gnohere, la capătul unei centrări trimise de pe dreapta de Hanca.

Min. 57: A doua schimbare la Dinamo: iese Valentin Lazăr și intră Romario Kortzorg.

Min. 52: GOOOOL Steaua! Chipciu o readuce din nou în avantaj pe Steaua, cu un gol marcat din apropiere. Faza i-a aparținut lui Adi Popa, care, la prima atingere de balon, a urcat extraordinar pe dreapta, a pătruns în careu și a șutat, dar portarul a respins în față, până la Chipciu, care a reușit să trimită în poartă din două încercări.

Min. 52: A doua schimbare la Steaua: iese Stanciu și intră Adi Popa.

Min. 51: GOOOOL Dinamo! Patrick Ekeng readuce egalitatea cu un șut de zile mari, din prima, cu stângul, de la mare distanță, care a catapultat mingea în plasa porții lui Cojocaru, care a rămas fără reacție.

Min. 46: Prima schimbare la Steaua: iese Marica și intră Filip. 

Min. 46: Începutul reprizei secunde.

 * După ce Balaj a fluierat finalul primei reprize, a fost întâmpinat de Laurențiu Reghecampf pe drumul către vestiare. Tehnicianul stelist a protestat față de decizia de a-l elimina pe Bourceanu și a fost trimis în tribună de central.

Min. 45+2: Pauză pe Arena Națională, acolo unde Steaua conduce cu 1-0 în returul primei semifinale a Cupei României.

Min 42:     Eliminare la Steaua! Bourceanu vede direct cartonașul roșu, după o intervenție foarte dură asupra lui Gnohere. În prima fază, Balaj i-a arătat doar galben, dar s-a răzgândit, după ce a văzut gravitatea intervenției mijlocașului stelist, care l-a lovit cu cotul în gât pe francez. Dinamoviștii au cerut de urgență intervenția echipei medicale. În cele din urmă, atacantul dinamovist poate continua.

Min. 42: Steaua cere penalty, la o cădere a lui Momcilovic în careul dinamovist, după un contact cu Marc. Arbitrul Cristian Balaj lasă jocul să continue, în ciuda protestelor fundașului stânga stelist.

Min. 39: Ekeng șutează de la distanță, cu dreptul, dar peste poartă.

Min. 39: Ocazie mare pentru Dinamo! Valentin Lazăr i-a așezat mingea lui Ekeng, la marginea careului, camerunezul a preluat printre doi apărători steliști și a pătruns în suprafața de pedeapsă, dar a pierdut controlul mingii și a căzut într-o poziție în care putea fi extrem de periculos. Dinamoviștii au cerut și un penalty, pentru o presupusă intervenție a lui Tamaș asupra lui Ekeng, care s-a dezechilibrat.

Min. 32: Acțiune periculoasă a lui Dinamo, cu mingea circulând bine până la marginea careului, dar Rotariu este deposedat prin alunecare de Kharja, la 20 de metri de poarta lui Cojocaru. Arbitrul Balaj a făcut semn că marocanul a intervenit la minge.

Min. 29: Valentin Lazăr e lansat pe stânga, dar șutul său se duce alături de poarta lui Cojocaru.

Min. 27: Ratare imensă a lui Chipciu! Șeptarul Stelei a primit cu spatele la poartă o minge peste apărarea dinamovistă, a preluat în careu, s-a întors și a făcut o fentă, dar șutul său a fost blocat de portarul Cerniauskas, ieșit în întâmpinare.

Min. 25: Dinamo încearcă să urce în jumătatea de teren a Stelei, pentru a crește presiunea asupra careului lui Cojocaru.

Min. 19: Șut cu stângul trimis de Stanciu, de la distanță, dar pe lângă poarta lui Cerniauskas.

Min. 17: GOOOOL Steaua! Gabriel Enache deschide scorul pentru roș-albaștri, cu primul său gol în tricoul Stelei. Pasa decisivă i-a aparținut lui Nicușor Stanciu, care i-a pasat ideal lui Enache în careul dinamovist, iar fundașul dreapta a punctat cu un șut cu exteriorul, la colțul scurt.

Min. 12: Schimbare la Dinamo: iese Steliano Filip - accidentat și intră Laurențiu Corbu.

Min. 9: Steliano Filip acuză dureri la șold, după un duel la minge cu Alexandru Chipciu. A fost câteva momente pe margine, a revenit, dar nu a putut continua, având dificultăți și la mers, nu doar la alergare. A ieșit cu greu, sprijinit pe umerii celor din staff-ul medical.

Min. 5: Ocaziile întârzie să apară pe Arena Națională. Steaua a avut inițiativa în primele minute, păstrând mai mult posesia în jumătatea adversă, dar Dinamo încearcă să echilibreze mijlocul.

Min. 1: Fluier de start al meciului dintre Steaua și Dinamo, din manșa secundă a semifinalelor Cupei României. În tur a fost 0-0. Atmosfera e superbă în această seară pe Arena Națională.

Echipele de start:

Steaua: Cojocaru - Enache, Tamaș, Varela, Momcilovic - Bourceanu, Kharja - Chipciu, Stanciu, hamroun - Marica;
Rezerve: Niță, Filip, Toșca, Gebhart, bawab, Tade, Popa;
Antrenor: Laurențiu Reghecampf;

Dinamo: Cerniauskas - Hanca, Marc, Puljic, Filip - Mevlja, Palic - Rotariu, Ekeng, Lazăr - Gnohere;
Rezerve: Muțiu, Nedelcearu, Essombe, Bartalsstovu, Kortzorg, Costache, Corbu;
Antrenor: Mircea Rednic.

* Pentru coregrafia din această seară, peluza dinamovistă a realizat un "mozaic" alb, înconjurat de un chenar roșu. Bannerele afișate de "câini": "Din mii de piepturi azi veți auzi / Dinamo joacă din adâncul inimii". În mijlocul cartoanelor albe a fost arbrată și imaginea unui câine fioros, pictat în alb și roșu.

* Steaua și Dinamo intră pe teren pentru ultimul derby al sezonului, cel care va decide prima finalistă a Cupei României.


UPDATE 19:55 Foaia de joc a partidei care va începe de la ora 21:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1.


UPDATE 19:18 Reghecampf a decis să facă trei modificări de ultimă oră în primul "11" al campioanei. Pintilii, care a acuzat dureri, a fost înlocuit de Kharja, staff-ul tehnic decizând să mizeze pe un singur închizător clasic.

Cojocaru i-a luat locul lui Niţă, în timp ce Momcilovic va evolua în flancul stâng, în locul lui Toşca.

Cojocaru - Enache, Tamaş, Varela, Momcilovic - Kharja, Bourceanu - Chipciu, Stanciu, Hamroun - Marica.


UPDATE 18:27 Rednic s-a decis şi el asupra formaţiei de start. Paul Anton şi Eric Bicfalvi sunt indisponibili, în timp ce Romario e doar rezervă.

Cerniauskas - Hanca, Marc, Puljic, Filip - Ekeng, Mevlja - Rotariu, Palic, Lazăr - Gnohere.


UPDATE 18:17 Reghecampf se gândeşte să înceapă din primul minut cu Alex Chipciu, dar în banda dreaptă. Marica s-a prezentat bine la ultimele antrenamente şi ar putea fi titular. Iată cum ar putea arăta campioana în partida de diseară.

Niţă - Enache, Tamaş, Varela, Toşca - Pintilii, Bourceanu - Chipciu (Adi Popa), Stanciu, Hamroun - Marica (Chipciu)

Steaua şi Dinamo mai au şanse minime la câştigarea campionatului, astfel că întâlnirea retur din semifinalele Cupei României poate fi una care să salveze sezonul uneia dintre cele două echipe.

Manşa retur dintre cele mai galonate grupări ale României porneşte de la 0-0 şi va reprezenta episodul 164 al Marelui Derby, în toate competiţiile. Bilanţul este unul echilibrat: Steaua şi-a trecut în cont 56 de victorii, Dinamo, 55, iar alte 52 de dueluri s-au încheiat la egalitate.

"Mâine este un meci foarte important cu Dinamo, o echipă împotriva căreia anul acesta nu am reuşit să câştigăm. Venim după 0-0 în tur şi echipa care va fi mai bine pregătită va câştiga meciul. Nu cred că va conta numele jucătorilor care vor intra. Trebuie mai multă concentrare, mai multă dorinţă din partea jucătorilor noştri", a recunoscut Laurenţiu Reghecampf.

"Este cel mai important şi mai greu meci din acest sezon pentru Dinamo. Un trofeu rămâne un trofeu, de aceea e cel mai important. Ne dorim mult să câştigăm mâine şi să ne calificăm în finala Cupei României. Şi pentru asta trebuie să înscriem cel puţin un gol. E foame de trofee la Dinamo, iar dacă ne calificăm sunt şanse mari să câştigăm şi finala", a fost răspunsul lui Mircea Rednic.

Cei doi antrenori sunt neînvinşi în Derby-ul de România şi au un bilanţ identic: 3 victorii şi şase egaluri.

Etichete: steaua , dinamo , live video steaua dinamo , live steaua - dinamo , live text steaua dinamo


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi”. Răsturnare de situație în cazul morții disidentului rus
„Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi”. Răsturnare de situație în cazul morții disidentului rus

Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus, Vladimir Putin, probabil nu a...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
man
S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia
Mp Genova 19/01/2024 - campionato di calcio serie B / Sampdoria-Parma / foto Matteo Papini/Image nella foto: esultanza g
Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului
promovare
A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”
Screenshot 2024-04-26 at 18.36.18
Xavi a luat decizia în mai puțin de 24 de ore, după ce Barcelona l-a pus să-și dea afară propriul frate
Sant Joan Despi, Spain, on April 12, 2024, Xavi Hernandez head coach of FC Barcelona press conference in Ciutat Esportiva Joan Gamper, Sant Joan Despi, Spain, on April 12, 2024.© Joan Gosa 2024
Recomandările redacției
Screenshot 2024-04-27 at 23.03.18
Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul
Screenshot 2024-04-28 at 00.03.15
Foto Mesajul controversat publicat de FCSB, după câștigarea titlului
Screenshot 2024-04-27 at 22.52.04
Mihai Stoica a spus ce urmează pentru FCSB, după ce a devenit campioană
mm-stoica
Citește și
Dinamo e amenințată cu retrogradarea, iar Zeljko Kopic e resemnat: ”Ar fi un miracol să ne salvăm!”
FOTBAL: DINAMO BUCURESTI - POLI IASI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (14.04.2024)
Exclusiv Ionel Dănciulescu nu a iertat pe nimeni după Dinamo - FC Voluntari 1-1
Ionel Dănciulescu
Avea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar
Avea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar
Gigi Becali, în dificultate: „Mă ispitești. Cum să-i spui lui Becali asta? Mai bine bag ștreangul la gât”
Gigi Becali, în dificultate: „Mă ispitești. Cum să-i spui lui Becali asta? Mai bine bag ștreangul la gât”
Lista tuturor adversarelor pe care FCSB le va întâlni în preliminariile Ligii Campionilor, tur cu tur!
Lista tuturor adversarelor pe care FCSB le va întâlni în preliminariile Ligii Campionilor, tur cu tur!
Michael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”
Michael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”
Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”
Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Cum trebuie să circule șoferii într-un giratoriu cu 2 sau mai multe benzi pentru a nu încălca legea
Cum trebuie să circule șoferii într-un giratoriu cu 2 sau mai multe benzi pentru a nu încălca legea
Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie
Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie
FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi
FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi
S-a scris istorie în SuperLigă: borna impresionantă atinsă în sezonul 2023/2024

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”
Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”
Digi World
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
Digi Animal World
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”