• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Meciul dintre ACS Petrolul 52 și CS Mioveni și a avut parte de un final incendiar. Conduse cu 1-0, gazdele au egalat în al doilea minut al prelungirilor, după un gol marcat cu mâna.

Adrian Vintilă a reluat cu capul din careul mic, mingea a lovit transversala și a revenit în teren. Balonul l-a lovit apoi în mână pe jucătorul Petrolului și a intrat în poartă.

Oaspeții au protestat vehement după ce arbitrul Lucian Rusandu a validat reușita ”lupilor”, după ce s-a sfătuit cu asistentul Cosmin Vătămanu, care nici el nu a văzut hențul clar făcut de Vintilă. Astfel, partida a intrat în prelungiri.

Reușita lui Vintilă a adus aminte de ”Mâna lui Dumnezeu”, așa cum a numit Diego Armando Maradona hențul cu ajutorul căruia argentinianul a deschis scorul în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din 1986, contra Angliei. Aceasta a fost una dintre cele mai controversate faze din istoria fotbalului.

 

Partida s-a terminat 2-1 pentru sud-americani, al doilea gol fiind o reușită personală superbă a lui Maradona, care a driblat tot ce i-a ieșit în cale, inclusiv portarul, înainte să înscrie în poarta goală. Lineker a marcat golul de onoare al englezilor.