FOTBAL:FCSB-FC VOLUNTARI, LIGA 1 CASA PARIURILOR (6.03.2022)
”Avem cel mai mic buget din SuperLiga”. N-a mai răbdat și a spus totul în direct
FC Universitatea U Cluj v Chindia Targoviste - Romania Liga 1, Cluj-Napoca - 13 May 2023
Dan Nistor, ”distrus” după ce U Cluj a ratat finala Cupei României: ”E foarte mare suferinţa. E dureros”
Gigi Becali
Exclusiv Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Digi Sport 1 Live
Acum

FC Voluntari - Astra 1-1 (5-3 d.l.d). Minunea din Ilfov! Claudiu Niculescu, performanță istorică în finala Cupei României

27.05.2017, 23:22

FC Voluntari a câștigat în premieră Cupa României, după ce a dispus cu 5-3 la loviturile de departajare de Astra Giurgiu, sâmbătă seara, în finala desfășurată pe stadionul "Ilie Oană" din Ploiești.

voluntari trofeu
  • SuperLiga: Hermannstadt - Petrolul, joi, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - CFR, joi, 21:45, DGS 1

Scorul a fost egal, 1-1, atât după 90 de minute, cât și după prelungiri (120 de minute).

FC Voluntari a produs o mare surpriză la ediția a 79-a a competiției, impunându-se în fața unei favorite clare, care a dominat prima repriză, dar apoi a considerat că meciul s-a încheiat și a fost surprinsă de ilfoveni.

Echipa antrenată de Claudiu Niculescu a obținut trofeul după ce portarul Răzvan Balauru a apărat șutul lui Alexandru Stan la loviturile de departajare, iar Cosmin Achim a transformat lovitura decisivă.

Astra a dominat prima repriză, în care Voluntari nu și-a creat nicio ocazie. Prima ocazie a fost semnată de Budescu (11), care a trimis puțin peste poartă din lovitură liberă lateral stânga. Teixeira (23) a tras la colțul scurt, dar Balauru a prins fără probleme. Săpunaru a reluat cu capul peste poartă (32), la o lovitură liberă executată de Budescu.


Astra a deschis scorul în minutul 35, după o acțiune a lui Alex Ioniță, care a finalizat cu un șut de la 18 metri.

Până la pauză, giurgiuvenii au mai irosit trei șanse, în minutul 38, prin Stan, care a tras de la distanță pe lângă poartă, și în minutul 44, prin Teixeira, cu un șut cu efect la colțul lung, scos de Balauru, pentru ca Buș (45+1) să trimită un șut slab din careu.

În repriza a doua, Astra a făcut un pas înapoi, iar FC Voluntari a avut tot mai mult curaj. Prima oportunitate a ilfovenilor a venit în minutul 57, din lovitură liberă, Bălan șutând puțin peste poartă.

Astra a mai avut ocazii prin Budescu (59), care a trimis slab cu capul la o centrare a lui Ioniță, dar Balauru a prins cu siguranță. Ioniță II a fost deposedat (60) în careu de Cazan, cu prețul unei accidentări.

FC Voluntari a fost periculoasă și prin Marinescu (63), dar șutul său a fost prins de Lung. Ioniță a fost aproape să dubleze avantajul echipei sale, însă șutul său din întoarcere a ocolit ținta de puțin (66).

Prima mare ocazie a ilfovenilor s-a consumat în min. 77, când o lovitură de cap a lui Voduț a fost respinsă de Lung, după care Bălan a tras mult peste poartă din 5 metri.

La poarta cealaltă, Nicoară (80) a tratat cu superficialitate o oportunitate bună și a tras din careu peste poartă.

FC Voluntari a ratat din nou o ocazie mare de gol, prin Căpățînă (81), dar Stan a respins de pe linia porții. Echipa vișinie a obținut un penalty în min. 82, când Voduț a fost faultat stupid de Junior Morais în careu, iar Marinescu a restabilit egalitatea (83).

FC Voluntari a fost aproape să încheie meciul în timpul regulamentar, dar Lung a respins mingea deviată de Nicoară la șutul din careu al lui Voduț (89).

În prelungiri, la o minge reluată în fața porții de Cosmin Achim (97), Pițian a respins in extremis. Marinescu (99) a tras un șut din afara careului, prins de Lung. Budescu (103) a fost și el periculos, cu un șut din careu, puțin peste transversală. Ultima oportunitate a fost semnată de Bălan (109), din lovitură liberă, puțin peste poartă.

La loviturile de departajare, pentru FC Voluntari au marcat Adrian Bălan, Laurențiu Marinescu, Mihai Voduț, Petre Ivanovici și Cosmin Achim, iar pentru Astra au înscris Fabricio, Cristian Săpunaru și Takayuki Seto, iar Alexandru Stan a ratat.

Pentru Florin Lovin a fost ultimul meci din carieră, el anunțându-i retragerea din activitate.

Astra rămâne în palmares cu o singură Cupă a României, în 2014.

FC Voluntari va disputa Supercupa României cu campioana FC Viitorul.


LOVITURILE DE DEPARTAJARE

Voluntari - Astra 5-3 ACHIM. A TRANSFORMAT ȘI FC VOLUNTARI A CÂȘTIGAT CUPA ROMÂNIEI!


Voluntari - Astra 4-3, STAN A RATAT! A respins Balauru

Voluntari - Astra 4-3, IVANOVICI. A transformat în plasa laterală.


Voluntari - Astra 3-3, SETO. A transformat și japonezul, impecabil

Voluntari - Astra 3-2, VODUȚ. A tras în stânga lui Lung.


Voluntari - Astra 2-2, SĂPUNARU. A marcat, deși Balauru a ghicit colțul, cel din dreapta.

Voluntari - Astra 2-1, MARINESCU. A trimis pe jos, în stânga lui Lung.


Voluntari - Astra 1-1, FABRICIO. Brazilianul a trimis palasat, pe jos, în stânga portarului.

Voluntari - Astra 1-0, BĂLAN. A trimis pe centrul porții, tare și sus.

Min. 120+1 - FINALUL CELOR 120 DE MINUTE! Voluntari - Astra 1-1!. CÂȘTIGĂTOAREA SE VA DECIDE DUPĂ LOVITURILE DE DEPARTAJARE.

Min. 116 - Jucătorii Astrei par că vor să se ajungă la loviturile de departajare, pentru că tot mai mulți jucători au crampe musculare. Florea i-a acordat primul ajutor lui Ioniță, care pare că nu mai poate continua.

Min. 109 - Bălan a șutat tare, din lovitură liberă, cam de la aproximativ 20 de metri, dar mingea a trecut puțin de bara din dreapta porții lui Lung jr.

Min. 108 - Morais a șutat mult peste poartă.

Min. 106 - A început a doua repriză a prelungirilor.

Min. 105+1 - Finalul primei reprize a prelungirilor

Min. 104 - OCAZIE ASTRA! Budescu a șutat extraordinar, cu stângul, din interioul careului, razant peste transversala lui Balauru.

Min. 103 - Ioniță a reluat din cădere, cam de la 11 metri, nemarcat de nimeni, pe lângă poartă.

Min. 99 - Marinescu a șutat pe colțul scurt, din lateral stânga, dar Lung jr a plonjat și a reținut.

Min. 94 - Voduț i-a dat o pasă extraordinară, cu călcâiul, lui Bălan, acesta a intrat în careu, dar Morais s-a apărat foarte bine iar atacantul ilfovenilor a faultat.

Min. 92 - Ilfovenii au început prelungirile, așa cum au terminat cele 90 de minute, adică extrem de cyrajos. Voduș a șutat cu efect, de la distanță, dar balonul a trecut puțin pe lângă bara din dreapta porții lui Lung jr.

Min. 91 - A început prima repriză a prelungirilor.

Min. 90+5 - FINALUL CELOR 90 DE MINUTE! Câștigătoarea finalei Cupei României se va stabili după prelungiri. Vor urma două reprize a câte 15 minute.

Min. 89 - OCAZIE MARE VOLUNTARI. Voduț a reluat în forță, de la marginea careului de 16 metri, după un corner de pe stânga, Achim a deviat din careu, dar, fenomenal, Lung jr a respins de pe linia porții.

Min. 88 - CG SĂPUNARU

MIN. 83 - GOOOOOL VOLUNTARI!: 1-1, MARINESCU DIN PENALTY! Mijlocașul ilfovenilor a restabilit egalitatea din penalty.

Min. 82 - PENALTY VOLUNTARI! Morais l-a faultat în careu pe Voduț

Min. 81 - OCAZIE MARE VOLUNTARI! Alexandru Stan a respins, senzațional, de pe linia porții.

Min. 79 - ULTIMA SCHIMBARE ASTRA! A ieșit Lovin, a intrat PIȚIAN

Min. 78 - OCAZIE MARE VOLUNTARI! Voduț a reluat foarte bine cu capul, după un corner de pe stânga, Lung jr a respins în față iar Bălan, dintr-o poziție foarte bună, a trimis peste transversală. 

Min. 76 - ULTIMA SCHIMBARE VOLUNTARI! A ieșit Novac, a intrat VODUȚ

Min. 75 - Lovin, la ultimul meci din carieră, acuză crampe musculare.

Min. 74 - A DOUA SCHIMBARE ASTRA! A ieșit Buș, a intrat FLOREA

Min. 66 - OCAZIE ASTRA! Fază de efect a giurgiuvenilor. Ioniță a preluat excelent un balon i-a pasat în față lui Budescu, decarul i-a retrimis cu călcâiul după care Ioniță, după ce a pus la pământ un adversar, a reluat puțin pe lângă bara din dreapta lui Balauru, rămas fără reacție.

Min. 63 - CG BUȘ pentru un fault.

Min. 63 - A DOUA SCHIMBARE VOLUNTARI! A ieșit Cazan, a intrat ACHIM

Min. 62 - PRIMA SCHIMBARE ASTRA! A ieșit Teixeira, a intrat NICOARĂ

Min. 60 - Incursiune foarte bună a lui ioniță, care prin dribling a scos doi jucători, dintr-un foc și încă unul după aceea, dar a fost deposedat în ultima clipă de Cazan, cu prețul unui fault.

Min. 58 - Budescu a reluat cu capul, din 7 metri, după o centrare bună a lui Ioniță, de pe dreapta, dar Balauru a respins de pe linia porții.

Min. 57 - OCAZIE FC VOLUNTARI! Bălan a executat o lovitură liberă, de la mare distanță, peste 25 de metri, dar mingea a trecut puțin peste transversala porții lui Lung jr.

Min. 55 - OCAZIE FC VOLUNTARI! Marinescu a executat bine din lovitură liberă, lateral dreapta, dar Lung jr a boxat.

Min. 52 - CG IVANOVICI pentru un fault din spate asupra lui Budescu.

Min. 49 - ILFOVENII AU CERUT PENALTY! Bălan a primit o minge în suprafața de pedeapsă, dar a fost deposedat de Fabricio. Kovacs, care a văzut bine faza nu a considerat că se poate acorda penalty.

Min. 49 - CG CĂPĂȚÂNĂ pentru un fault din spate asupra lui Teixeira. Portughezul a căzut destul de urât, astfel că a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Min. 46 - A început repriza a doua.

PRIMA SCHIMBARE VOLUNTARI! A ieșit Popadiuc, a intrat IVANOVICI

Min. 45+2 - Pauză.

Min. 45+1 - OCAZIE ASTRA! Buș, dintr-o poziție excelentă, din mijliocul careului de 16 metri, a șutat destul de slab, astfel că Balauru n-a avut nicio problemă.

Min. 44 - OCAZIE ASTRA! Teixeira a șutat excelent, de la marginea careului de 16 metri, la colțul lung, dar Balauru a plonjat extraordinar și a respins printr-o robinsonadă de mare efect.

Min. 38 - Stan a avut șansa de a face 2-0, dar ”torpila” sa din afara careului mare, a trecut puțin pe lângă vinclul din dreapta porții lui Balauru.

MIN: 35 - GOOOOOL ASTRA: 0-1, IONIȚĂ! Mijlocașul giurgiuvenilor a luat o fază pe cont propriu, a venit din dreapta spre centru, după care a șutat din afara acreului de 16 metri, din fața lui Cazan, în stânga lui Balauru, care a avut o reacție întârziată.

Min. 32 - Săpunaru a reluat cu capul, pe lângă transversală, după o centrare foarte bună a lui Budescu, din lovitură liberă lateral stânga, parcă trasă la indigo cu cea din minutul 10, dar Cazan l-a marcat bine pe fundașul giurgiuvenilor, care n-a putut trimite pe spațiul porții.

Min. 23 - Teixeira a șutat, de la marginea careului de 16 metri, dar pe colțul scurt, fără emoții pentru Balauru.

Min. 21 - Ocazie ASTRA! Budescu a luat o fază pe cont propriu, a intrat în careu, pe stânga, după care a încercat un șut pe colțul scurt, dar a trimis paralel cu linia porții.

Min. 10 - Primul șut spre poarta celor de la Voluntari. Budescu a executat o lovitură liberă, lateral stânga, din apropierea careului de 16 metri, pe colțul scurt, puțin peste transversală.

Min. 4 - Prima fază controversată a finalei. Junior Morais a căzut în preajma careului de 16 metri, după ce a trecut lejer de Căpățână, mingea a ieșit în aut de poartă, dar Șumudică a cerut fault.

INFO: În tribunele stadionului ”Ilie Oană” sunt acum peste 10.000 de spectatori, în condițiile în care capacitatea totală este de 15.500 de locuri.

INFO: În tribune se află și un contingent important din galeria Petrolului. Suporterii ilfovenilor au umplut o întreagă peluză, care arată mai degrabă ca una a Rapidului, pentru că este plină de stegulețe alb-vișinii.

Min. 1 - A început partida. Lovitura de start le-a aparținut celor de la Voluntari.

UPDATE Ora 19:37ECHIPELE DE START

FC VOLUNTARI: 22. Balauru - 24. Maftei, 28. I. Balaur, 25. L. Cazan, 87. Acsinte - 8. Novac, 15. C. Lazăr - 11. Căpățână, 20. L. Marinescu, 59. Popadiuc - 90. Ad. Bălan.

Rezerve: 23. Bornescu - 2. C. Achim, 6. Tăbăcariu, 7. Ivanovici, 9. Voduț, 12. Al. Coman, 26. Deac
Antrenor: Claudiu Niculescu 

ASTRA: 1. S. Lung jr - 77. Al. Stan, 22. Săpunaru, 4. Fabricio, 13. J. Morais - 8. Seto, 20. Fl. Lovin - 31. Al. Ioniță, 10. Budescu, 80. Teixeira - 9. Buș

Rezerve: 23. Iliev - 7. Cl. Belu, 11. D. Florea, 17. Nicoară, 19. Boubacar, 44. R. Alves, 71. Pițian
Antrenor: Marius Șumudică 

ARBITRU: Istvan Kovacs
Asistenți: Vasile Marinescu și Mircea Grigoriu 

Etichete: finala cupei , astra sumudica , voluntari - astra


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet

Când Kema Ward-Hopper și logodnicul ei de atunci, Nicholas Hopper, ambii din SUA, au decis să se...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
profimedia-0783976186
S-a decis! Bernardo Silva și-a ales viitoarea destinație: ”E înnebunit să joace acolo”

Luka Modric a decis! Unde vrea să își încheie cariera: ”Vreau! Pentru că o merit!”
Real Madrid v Rayo Vallencano, La Liga 2018-19, Football, Estadio Santiago Bernabeu, Madrid, Spain - 15 Dec 2018
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
ali-hebaiti18
”Va juca în Liga Campionilor”. Gigi Becali a făcut anunțul și trebuie să scoată aproape 500.000 € din buzunar
vlad-chiriches
FC Botoșani - Dinamo 2-1. Thriller în Moldova: autogol, accidentare horror, eliminare și gol în prelungiri
FOTBAL: FC BOTOSANI - DINAMO BIUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (23.04.2024)
Recomandările redacției
Gigi Becali
Exclusiv Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”

Florinel Coman a făcut anunțul așteptat cu sufletul la gură de toți fanii FCSB-ului
FCSB v FC Nordsjaelland - UEFA Europa Conference League, Bucharest, Romania - 10 Aug 2023
Exclusiv "Care a fost diferența dintre acest sezon și celelalte 8?" Gigi Becali a răspuns fără nicio ezitare
gigi
Gică Hagi și Gigi Becali, în cursă pentru același jucător! "Regele" a făcut anunțul în direct
hagibecali
Citește și
Cupa României, ediția 2024/2025: noul regulament și calendarul complet
Exclusiv Corvinul se pregătește de finala Cupei României! Echipament special pentru meciul istoric cu Oțelul
Screenshot 2024-04-23 232543
Cum s-a răzbunat o femeie pe soțul infidel. Fapta ei, criticată dur de internauți: „Ar fi trebuit să gândești înainte să acționezi”
Cum s-a răzbunat o femeie pe soțul infidel. Fapta ei, criticată dur de internauți: „Ar fi trebuit să gândești înainte să acționezi”
Amenințări cu plângeri penale. Edi Iordănescu și Cristi Săpunaru, păcăliți cu zeci de mii de euro
Amenințări cu plângeri penale. Edi Iordănescu și Cristi Săpunaru, păcăliți cu zeci de mii de euro
Risto Radunovic e pe lista de transferuri a lui Nelu Varga pentru noul CFR Cluj de titlu! Ce salariu îi oferă
Risto Radunovic e pe lista de transferuri a lui Nelu Varga pentru noul CFR Cluj de titlu! Ce salariu îi oferă
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
România asistaților sociali. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde
România asistaților sociali. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde
De ce a luat bătaie Jean Constantin la filmările pentru Brigada Diverse? „Ea nu știa că sunt actor"
De ce a luat bătaie Jean Constantin la filmările pentru Brigada Diverse? „Ea nu știa că sunt actor"
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Comandantul militar al CSA Steaua, reacție neașteptată către FCSB înainte de câștigarea titlului
Comandantul militar al CSA Steaua, reacție neașteptată către FCSB înainte de câștigarea titlului
Dorinel Munteanu s-a comparat cu Xabi Alonso, după calificarea în finala Cupei României
dorinel-alonso

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap:
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool