• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

După ce marţi, Gică Hagi s-a arătat nemulţumit de faptul că mai mulţi jucători de la Viitorul nu au fost convocaţi la lot, Cristi Dulca a explicat motivele pentru care al doilea golgheter al Ligii 1, Florin Tănase, nu a fost chemat pentru dubla tricolorilor U21 cu Danemarca şi Ţara Galilor.

"Nu comportamentul lui e problema. La echipa naţională, nu trebuie să dăm noi exemple de acest fel cu jucători care te pot ajuta. Problema mea la echipa naţională nu este Florin Tănase, este că aria de selecţie este foarte redusă şi pe anumite posturi, fundaş stânga, fundaş dreapta, am foarte puţine soluţii.

Florin Tănase este un jucător care este în lotul lărgit. A făcut parte din lot şi a făcut-o în anumite momente, foarte bine. Nu a fost convocat. Nu am avut şi nu am nimic cu niciun jucător. Nu intru în dialog cu Gică la televiziune. Au fost momente când am avut 5-6 jucători de la Viitorul.

Nu există o politică împotriva jucătorilor lui Hagi. Chiar i-am zis lui Gică faptul că dacă nu ar fi Viitorul, nu ştiu de unde aş convoca jucători. Tănase are evoluţii bune, a dat gol în campionat, dar am considerat pentru această dublă să nu îl convoc. Avem un Bumba, un Păun, joacă bine, mă ajută foarte mult. Sper să fi făcut alegerea cea mai bună. Am avut discuţii cu el şi i-am spus că pe lângă talent, trebuie să mai adauge atitudine şi determinare", a spus Cristi Dulca, în cadrul emisiunii Fotbal Club, la Digi Sport.

VIDEO CU DECLARAŢIILE LUI DULCA

Hagi, vizibil iritat de declaraţiile selecţionerului U21, l-a contrat dur pe acesta şi l-a acuzat că nu vrea să ia jucători de la Viitorul.

"Vorbeaţi de Tănase. Să vă uitaţi pe InStat să vedeţi cât aleargă. Tase e al doilea golgheter al României, poate juca pe 3 posturi. Aleargă 12 kilometri pe meci, joacă la o echipă pe 7.000 de posturi, când a fost la tineret a dat randament, a marcat şi goluri. Stăm s-o ocolim: Dulca nu îl vrea şi nu vrea să îl convoace. Trebuie să fie bărbat şi să zică: nu vreau să îl convoc. Să nu facă diversiune.

A jucat bine şi la naţională, nu numai la Viitorul, altfel nu era în atenţia lui Iordănescu. Cum să nu fie la U21? Înseamnă că antrenorul nu îl doreşte. Nu ştiu de ce nu îl vrea. E cel mai în formă jucător. Dacă aşa se fac selecţiile, asta e. Nu a fost luat la echipa mare pentru că Iordănescu are un meci amical şi echipa de tineret are două partide importante, oficiale.

Iordănescu nu putea convoca jucători care pot evolua la U21. Nu îl vrea că joacă la Hagi şi de acolo nu mai poate veni nici Mitriţă, nici Tănase, nici Ţâru. Sunt prea mulţi de la Hagi. Jucători care nu joacă sunt convocaţi", a răbufnit Hagi, în cadrul aceleiaşi emisiuni.

VIDEO CU DECLARAŢIILE LUI HAGI