• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

România s-ar putea baza pe un jucător-surpriză la Campionatul European din Franța. Deși are doar 18 ani, Cristi Manea, fostul jucător al Viitorului, speră să fie convocat de Anghel Iordănescu pentru turneul final din acest an.

După o perioadă mai grea în Belgia, Manea a fost titular pentru Mouscron, sâmbătă, în meciul pierdut de echipa sa, 0-3 pe terenul lui Club Brugge.

"Am primit două goluri din faze fixe, iar al treilea a venit pe contraatac, când noi forțam marcarea unui gol. Suntem îngrijorați de seria negativă, dar avem și un program greu în această perioadă. Ne vom reveni și vom lupta pentru a ajunge în play-off-ul locurilor 7-14", a spus Manea, pentru site-ul oficial al Federației Române de Fotbal.

Împrumutat de Chelsea la Mouscron, Manea a strâns 3 meciuri în campionat pentru belgieni, în două partide fiind titular.

"Mă simt din ce în ce mai bine în Belgia, am mai multă încredere în mine și în jocul meu și cred că pot ieși mai mult în evidență", este optimist fostul jucător al Viitorului.

Fundașul este conștient că trebuie să tragă tare pentru a rămâne om de bază la Mouscron, chiar dacă echipa sa este pe penultimul loc. Cristi Manea se simt excelent pe postul de fundaș dreapta.

"Este poziția în care mă simt cel mai bine. Am avut noroc că la Viitorul a fost nevoie de mine pe acel post și am putut crește în joc. La Mouscron mai sunt încă trei fundași dreapta în lot, dar am muncit mult să ajung aici, să fiu titular. Și muncesc zi de zi, pentru a ajunge la EURO! Simt că pot face față la acel nivel. Pentru asta merg la sală, mă antrenez la intensitate, mă odihnesc cât trebuie și am grijă de alimentația mea".

16 ani și 10 luni avea Cristi Manea când a devenit cel mai tânăr "tricolor" din istorie, în 2014, la România - Albania 1-0

Sursa foto: frf.ro