• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Gică Popescu trece peste războiul cu FRF și a declarat că-l va susține pe Cosmin Contra în funcția de selecționer. ”Baciul” se bucură pentru fostul său coleg de la echipa națională și consideră că este cea mai bună variantă pentru a conduce prima reprezentativă.

”Îl susținem pe Contra, este un fost coleg de-ai noștri, este un antrenor român, tânăr, care vrea să reușească, știe ce înseamnă naționala. Este normal să fim alături de el. Depinde foarte mult de tragerea la sorți, dacă vom avea o tragere la sorți bună ne putem califica la EURO. Cosmin a fost curajos și sperăm să reușească să ne califice”, a declarat Gică Popescu, la Fotbal Club, de la Digi Sport.

Popescu și-a explicat și declarație pe care a dat-o după numirea lui Contra, în care a zis că ”numirea s-a făcut politic”. Fostul căpitan al echipei naționale susține că exprimarea sa a fost greșită și a dorit să spună altceva.

”Exprimarea mea a fost una greșită. Am vrut să spun că a fost una politicianistă. Faptul că nu și-au asumat responsabilitatea demiterii lui Daum. Ei l-au pus pe Daum și ei trebuiau să-l dea afară, nu să o arunce pe Comisia Tehnică, și după aceea trebuia ca numirea viitorului selecționer să fie decisă de Comisia Tehnică”, susține Popescu.

Fostul căpitan al echipei naționale a comentat și convocare lui Bogdan Lobonț la lot, pentru dubla cu Kazahstan și Danemarca, și consideră că noul selecționer vrea să-l aducă pe portarul de 39 de ani în staff-ul său.

”Cred că Cosmin urmărește altceva prin convocarea lui Lobonț. Cred că-l aduce pentru grup. Cred că în viitor Cosmin își dorește să facă parte din staff-ul său și astfel de oameni sunt foarte importanți în angrenajul unei echipe”, a mai spus Gică Popescu.

România - Kazahstan se joacă joi, 5 octombrie, de la ora 21:45, iar Danemarca - România se va disputa duminică, 8 octombrie, de la ora 19:00.

Toate meciurile naționalei României din preliminariile Cupei Mondiale din 2018 pot fi urmărite în format live text pe digisport.ro și m.digisport.ro, iar imediat după fluierul final cele mai importante faze VIDEO vor putea fi văzute pe www.digisport.ro și m.digisport.ro. După miezul nopții, sunt televizate pe Digi Sport 1.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT