• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Apropierea alegerilor de la Federația Română de Fotbal creează multe discuții legate atât de posibilii candidați, cât și de actualul mandat al lui Răzvan Burleanu.

Gică Popescu, fost jucător important al Generației de Aur, dar și fost candidat la președinția FRF, l-a criticat în termeni duri pe Burleanu, despre care a mai spus și că l-a adus pe Mutu pentru a-i fi garant la alegeri.

”Mutu a spus că va fi activ în actuala administrație pentru că de acolo este plătit. Este normal. Când nu va mai fi plătit, nu va mai fi acolo. Când a acceptat să facă acest pas, el a acceptat și un pachet întreg, inclusiv susținerea președintelui. 

În plus, cred că unul dintre principalele motive pentru care Mutu a fost adus la FRF este legat de apropierea alegerilor. Altfel, nu-mi explic. De ce a făcut-o acum un an sau doi ani?

De fapt, pe actualul președinte nu-l interesează deloc viitorul fotbalului românesc, ci imaginea proprie. Și cred că se pregătește pentru altceva. pentru ce? Nu știu, carieră politică, altceva, nu știu.

Răzvan Burleanu este un om fals, lipsit de idei proprii, care preia tot ce face de la departamentul de comunicare, vine cu răspunsurile și cu eventualele întrebări ale jurnaliștilor pe hârtie”, a spus Popescu, la ”Fotbal Club”.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT

Chestionat asupra posibilului candidat al ”Generației de Aur” la șefia de la Casa Fotbalului, Popescu a replicat:

”Niciun membru al Generației de Aur nu a ieșit public și nu a anunțat că va candida la președinția FRF. Pentru mine, a anunța o candidatură într-o emisiune de televiziune (n.r. - aluzie la Florin Prunea) nu are nicio valoare. O candidatură serioasă se anunță într-o conferință de presă, în care anunți clar ce vrei să faci în cei patru ani, punctual, după care îți prezinți echipa alături de care vrei să pleci la drum și proiectul în sine. 

Noi, la Cardiff, la acea deplasare, speculată de presă că s-a făcut pentru a ne pune la punct candidatul, s-a discutat despre alegeri doar cinci minute. Însă, chiar și așa, nu este obligatoriu ca toți membrii Generației de Aur să suțină un fost coleg de-al lor, dacă nu sunt de acord cu programul acestuia.

Ce, credeți că aș fi putut strica eu o prietenie, de 30 de ani, cu Dan Petrescu, dacă acesta s-ar fi dus la echipa națională? În nciun caz. Știu că asta este meseria lui, știu cât își dorește să antreneze naționala, așa că nu erau probleme.

Generația de Aur nu trebuie amestecată în alegeri. Dacă mâine Dan Petrescu sau Stelea candidează, dar nu-mi place programul niciunuia dintre ei și nu-i susțin, asta nu va însemna automat că devenim dușmani”, a mai spus Gică Popescu, la Digi Sport.