• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Anghel Iordănescu are destule bătăi de cap în privința lotului cu care va aborda Euro 2016, în condițiile în care aria de selecție este destul de restrânsă, iar stranierii nu conving la echipele de club.

Un post sensibil este și cel de fundaș stânga, pe care cel mai des a fost folosit Răzvan Raț, ajuns însă la 34 de ani și cu puține meciuri în picioare în ultima perioadă, după accidentarea pe care a suferit-o. ÎN DIRECT la Fotbal Club, pe Digi Sport 1, Ilie Dumitrescu a vorbit despre soluția Ștefan Radu, deși jucătorul lui Lazio a anunțat că se retrage de la echipa națională.

Fostul mare mijlocaș al naționalei României crede că trebuie făcute toate efoturile pentru ca Ștefan Radu să fie om de bază al tricolorilor, la turneul final din acest an.

"Ștefan Radu are constanță în Serie A de ani de zile, eu cred că nu s-a simțit confortabil pe vremea lui Pițurcă. Acum este un alt antrenor, cred că poți să mergi până acolo să ai o discuție. Poate cineva se urcă în avion să ia un prânz cu Ștefan Radu. Eu vreau să meargă selecționerul!

Ștefan Radu este cel mai constant fundaș stânga român, este polivalent, un jucător exemplu din punct de vedere tactic. nu mergem în avion să vorbim cu băiatul acesta? Eu aș face acest pas. Arătați-mi un fundaș român care are constanță și continuitate într-un campionat puternic.

Ai nevoie de jucători cu experiență la Euro, mai ales că nu-i ai. Nu cred că este deranjul prea mare să mai faci o încercare. Eu sunt sensibil la jucătorii de valoare, sunt mai rari", a spus Ilie Dumitrescu.

29 de ani are Ștefan Radu

13 meciuri a jucat fundașul în acest sezon de Serie A

10 partide a adunat apărătorul în tricoul naționalei României. Ultima oară a jucat într-un meci cu Ungaria (martie 2013), 2-2, în preliminariile CM 2014