• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

Italienii vor evolua pentru prima dată în faţa propriilor fani cu echipamentul pe care îl vor folosi la Euro 2016 în amicalul cu România, de pe 17 noiembrie. Tricolorii speră să le strice prezentarea cu o victorie la Bologna.

La fel ca şi naţionala lui Anghel Iordănescu, Italia se pregăteşte de Europeanul de anul viitor cu amicale puternice. Înainte de duelul cu România, squadra azzurra îşi face încălzirea cu noul lider din clasamentul FIFA, Belgia.

În partida de la Bruxelles, italienii vor juca pentru prima oară în noul echipament, pe care îl vor prezenta apoi în faţa propriilor fani contra României, la Bologna.

"Sunt curios să descopăr cum ne vom descurca cu Belgia. Avem ceva absenţe, dar vom încerca să ne descurcăm şi vom pregăti jocul în maniera corectă, pentru că întâlnim o echipă de top şi va fi un meci foarte dificil.

Am ales aceste amicale pentru că vreau să testez echipa, pentru a vedea la ce nivel suntem, să vedem dacă din punct de vedere tactic ne putem permite să jucăm altfel în unele situaţii", a declarat antrenorul Italiei, Antonio Conte.

Cele două adversare de pe Stadio Dall'Ara s-au calificat la turneul final din Franţa fără a fi învinse în preliminarii.

"Noi am avut un parcurs cu un grup determinat, ne-am calificat la Euro de pe primul loc şi neînvinşi, iar eu nu pot să nu ţin cont de acest lucru", a precizat Conte.

Italia e ultima echipă împotriva căreia România a marcat la un turneu final. Adrian Mutu a înscris în egalul, scor 1-1, de la Euro 2008. În aceeaşi partidă, "Briliantul" a ratat un penalty, iar tricolorii au irosit şansa unei victorii istorice.