• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Titular în urmă cu 32 de ani la singura victorie oficială cu Italia, Gino Iorgulescu are încredere în tricolori. "Sper să facă o figură frumoasă şi să nu pierdem", spune preşedintele LPF. Ultimul succes românesc împotriva italienilor datează din 1989, când Ioan Ovidiu Sabău marca unicul gol al unei victorii cu 1-0, la Sibiu.

Două victorii în istorie a reuşit naţionala României contra Italiei, ambele cu 1-0. Ultima a fost obţinută în urmă cu 26 de ani, într-un amical la Sibiu. Singurul succes într-un meci oficial datează, însă, din 1983, cu actualul preşedinte LPF, Gino Iorgulescu, pe teren.

"Am amintiri plăcute şi sper ca naţionala să facă o figură frumoasă şi să nu piardă acest meci. Italia e puternică şi vrem şi noi să ne ridicăm la nivelul celor din Europa, pentru că suntem calificaţi la Campionatul European", a declarat Iorgulescu.

"E un joc de referinţă, cu un adversar puternic. Te poţi verifica şi ca echipă, şi ca jucător, să vezi la ce nivel eşti. E un examen important", a spus Sabău.

Atât Cosmin Contra, cât şi fostul dinamovist Florentin Petre au atins cel mai ridicat nivel din carieră la sfertul de finală de la Euro 2000, chiar împotriva Italia. În urmă cu 15 ani, squadra azzurra s-a impus cu 2-0.

"Îl visam şi noaptea pe marele Maldini, a fost o onoare să joc împotriva lui. Calitate exemplară şi caracter extraordinar, nu îl interesa decât să îşi facă treaba. Şi eu la fel, dar cu mai multe emoţii.

O sa fie un meci frumos, vedem la ce nivel am ajuns în momentul de faţă, cu ce speranţe mergem la Euro", a precizat Florentin Petre.

"Sper să vedem o mică speranţă că putem să ne luptăm la Euro cu aceste echipe, eu asta îmi doresc să văd", a completat Contra.

Atât ultimul duel oficial, la Euro 2008, cât şi ultimul amical, în 2011, în Austria, s-au terminat cu acelaşi scor, 1-1.