• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Adrian Mutu și Ciprian Marica au revenit în Liga 1 în această pauză de iarnă cu un singur gând: să-l impresioneze pe selecționerul Anghel Iordănescu și să-și câștige un loc în lotul pentru Euro 2016. Fostul președinte al FRF e de părere că doar unul dintre ei are șanse să evolueze la turneul din Franța.

Adrian Mutu are 37 de ani, dar e convins că și la această vârstă poate prinde pe ultima sută de metri lotul lui Iordănescu pentru competiția din vară. Nu aceeași părere o are și Mircea Sandu, care deși a recunoscut că și-ar dori să-l vadă pe Mutu la Euro, nu cred în șansa "Briliantului".

"Nu va reuși să pătrundă în echipa națională. Vârsta își va spune cuvântul. În Liga 1 a fost un an întreg la Petrolul și a avut oscilații destul de mari. Trebuie să fim realiști și să spunem că a ajuns la o vârstă. Să vedem randamentul pe care îl are la ASA Tg. Mureș. Deși tin foarte mult la Adrian, mi-e greu să cred că poate să mai fizic să joace atât de bine și să fie numărul 1 în România ca să joace la echipa națională" a declarat fostul șef al fotbalului românesc într-o intervenție telefonică la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport.

Mircea Sandu e mai optimist în cazul lui Marica. Cu 7 ani mai tânăr decât Mutu, Marica își poate face loc în lotul lui Iordănescu dacă marchează pe bandă rulantă în restul partidelor din Liga 1.

"Ciprian poate ajunge la națională dacă va face o pregătire foarte bună și va marca până la sfârșitul sezonului un număr de 10 goluri în cele 13 meciuri, plus, dacă va fi selecționat la echipa națională, să se reintegreze după un an în care n-a mai evoluat pentru prima reprezentativă. Eu cred totuși că va fi reintegrat la echipa națională" a încheiat fostul președinte al Federației Române de Fotbal.