• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Răzvan Lucescu l-a pregătit pe Ciprian Marica la echipa națională, în cei doi ani în care a fost selecționerul primei reprezentative și știe foarte bine care este nivelul obișnuit al noului atacant al Stelei.

Actualul tehnician al grecilor de la Skoda Xanthi spune că cel mai important lucru pentru Marica este să revină în fotbal și că cel mai greu îi va fi din punct de vedere mental. Vârful care a mai jucat la Șahtior, Stuttgart și Schalke vrea să ajungă la forma care l-a consacrat și să joace constant, pentru a putea fi o soluție viabilă la echipa națională, la Campionatul European din 2016.

Răzvan Lucescu a discutat și despre turneul final din Franța, acolo unde România va juca în grupe împotriva Franței, Albaniei și Elveției și a făcut o scurtă analiză a adversarilor.

"Cred că în situația lui Marica era bine să fi luat deja decizia de a se reîntoarce. E greu să revii în fotbal, poate asta e cel mai important. Creierul e cel care lenevește în această perioadă și îi va fi foarte greu să reintre, dacă nu o face imediat. Îi va fi foarte greu să ajungă la nivelul pe care îl știm", a spus Răzvan Lucescu, în cadrul emisiunii "Digi Sport Special".

"La Euro nu e o grupă ușoară. În primul rând, pleci de la ideea că orice rezultat este posibil, trebuie să te pregătești cu încredere totală. Jucăm primul meci contra Franței, care categoric favorită și acolo va fi un entuziasm deosebit. România nu are nimic de pierdut, ci doar de câștigat", a precizat Răzvan Lucescu.

"Albania e o echipă dificilă. Pe hârtie, pare adversarul cel mai ușor, dar să știți că fotbalul de acolo a crescut în ultimii ani, cel puțin la nivel de națională. Au un antrenor italian care a pus foarte bine echipa pe teren, iar albanezii pun mare preț pe determinare", a adăugat fostul selecționer.

"Elveția știți bine că are o mentalitate apropiată de a Germaniei, Mereu a jucat un fotbal agresiv, cu pressing și în viteză, cu contraatacuri rapide", a mai spus antrenorul de la Skoda Xanthi.

Întrebat dacă ar fi tentat să revină în funcția de selecționer după Campionatul European, având în vedere că Anghel Iordănescu și-a anunțat plecarea, după turneul final, Răzvan Lucescu a spus că nu se consideră una dintre posibilele soluții.

"Am fost acolo doi ani, am trăit experiențe interesante, altele dure. Sunt alții care pot să vină. Deocamdată, echipa națională are un antrenor înaintea unui turneu final. Eu am fost acolo și am plecat, cred că acum sunt alte variante. Bănuiesc că Federația are nevoie de puțin timp pentru a-și lămuri lucrurile, pentru a le pune pe hârtie și a lua o decizie. Eu zic că este timp", a precizat tehnicianul.