Cotidianul francez L'Equipe a dat deja verdictul. Cristiano Ronaldo și Antoine Griezmann, starurile finalistelor Euro 2016, Portugalia și Franța, sunt favoriții la câștigarea următoarei ediții a Balonului de Aur. Cel care se va încorona campion al Europei va câștiga un avans hotărâtor și în cursa pentru Balonul de Aur.

L'Equipe consideră că Griezmann a fost decisiv și pentru echipa de club, Atletico Madrid, cu care a ajuns în finala Champions League, unde a fost învins chiar de rivalul său de mâine, Cristiano Ronaldo, cu Real Madrid.

Atacantul francez a marcat 22 de goluri în ultimul sezon din La Liga. În Champions League a marcat de șapte ori, inclusiv o ”dublă” contra Barcelonei și un gol în fața lui Bayern, în semifinale, pe Allianz Arena.

La Euro, Griezmann a marcat deja șase goluri, fiind golgheterul competiției și primul fotbalist care înscrie de șase ori la o ediție de Campionat European, după Michel Platini, care a marcat de nouă ori în 1984. ”Dubla” lui Griezmann cu Germania a trimis Franța în finală.

Spre deosebire de Griezmann, pentru care ar fi prima oară când ar fi luat în discuție măcar pentru Balonul de Aur, Cristiano Ronaldo e un obișnuit al trofeului. CR7 a fost de opt ori pe podiumul Balonului de Aur în ultimii nouă ani. De trei ori (2008, 2013 și 2014) a fost chiar câștigătorul celui mai râvnit titlu individual pentru un fotbalist.

Dacă va câștiga un al patrulea Balon de Aur, Cristiano Ronaldo se va apropia la doar un trofeu de marele său rival, Lionel Messi, deținător a cinci Baloane de Aur. În plus, dacă va câștiga Euro 2016, portughezul va reuși ceea ce argentinianul încă n-a izbutit: câștigarea unui trofeu cu echipa națională.

În acest sezon, Ronaldo a marcat 16 goluri cu Real Madrid în Champions League, cu unul mai puțin decât recordul competiției, deținut tot de el. A fost decisiv în ”remontada” cu Wolfsburg și a transformat penalty-ul decisiv în finala cu Atletico. În campionat, lusitanul a înscris de 35 de ori.

La Euro, portughezul a înscris trei goluri și a reușit trei assist-uri. ”Dubla” sa din meciul cu Ungaria a fost decisivă pentru calificarea Portugaliei. A fost șters în meciurile cu Croația și Polonia, dar în semifinala cu Țara Galilor a marcat un gol și a dat o pasă decisivă.

Cifrele celor doi atacanți:

La Liga:

Cristiano Ronaldo - 35 goluri
Antoine Griezmann - 22

Champions League:

Cristiano Ronaldo - 16
Antoine Griezmann - 7

Euro 2016:

Cristiano Ronaldo - 3
Antoine Griezmann - 6