Echipa naţională de fotbal a Germaniei se va afla în stagiu de pregătire la Ascona (Elveţia), înainte de a-şi lua în primire cartierul general de la Evian, pentru Campionatul European de fotbal 2016 din Franţa, care va avea loc în perioada 10 iunie - 10 iulie, a confirmat, marţi, managerul Mannschaft, Oliver Bierhoff.

“Putem să confirmăm Ascona. Va trebui să aşteptăm tragerea la sorţi din 12 decembrie (a grupelor) pentru stabilirea programului definitiv, dar ştim deja că ne vom caza la Ascona şi Evian.”, a declarat Bierhoff, într-o conferinţă de presă la Munchen, unde campionii mondiali pregătesc meciul amical cu Franţa de vineri, la Paris.

La finele lunii iunie acesta anunțase alegerea stațiunii Evian-les-Bains, mai precis Hotelul Hermitage şi stadionul Camille-Fournier, “întrucât totul este reunit în acest mic district, cu distanţe mici de parcurs”.

Selecţionerul Joachim Low ar trebui să înceapă pregătirea lotului la câteva zile după încheierea campionatului (14 mai), probabil imediat după finala Cupei Germaniei (21 mai), susţine Bierhoff. De asemenea, două meciuri amicale ar urma să figureze în programul echipei: primul, posibil în Elveţia sau Austria, dar repetiţia generală va avea loc pe teren propriu. Adversarii vor fi desemnaţi după tragerea la sorţi din 12 decembrie.

Germania va încheia anul în curs cu două amicale, cu Franţa şi Olanda, în timp ce anul viitor, pe 26 martie, va întâlni Anglia la Berlin şi trei zile mai târziu Italia, la Munchen.

Agerpres