• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Cu 5 jucători sub 23 de ani și fără presiunea rezultatului, FCSB nu a obținut niciun punct în partida de la Plzen. Jucătorii lui Dică au produs însă un moment "a la PSG", căpitanul Mihai Bălașa și fostul căpitan Denis Alibec fiind în prim plan.

În minutul 51, când cehii conduceau deja cu 1-0 grație reușitei semnate de Petrzela, FCSB a beneficiat de o lovitură liberă din marginea careului de 16 metri, iar Alibec și Bălașa au produs un episod similar celui dintre Cavani și Neymar, care a făcut înconjurul lumii, la meciul dintre PSG și Lyon.

VIDEO CU SCANDALUL DINTRE NEYMAR ȘI CAVANI

Poziția era una excelentă pentru Bălașa, dar Alibec a venit și i-a smuls mingea fundașului dorind să execute el lovitura liberă. Căpitanul roș-albaștrilor a încercat să-i explice atacantului că e îndreptățit să bată și doar intervenția lui Tănase a făcut ca Alibec să-l lase pe Bălașa să execute.

Asta nu înainte ca atacantul să-și încerce încă o dată norocul. "Băi, hai, te rog! Lăsă-mă s-o dau eu" s-a putut citi pe buzele atacantului. Bălașa a fost însă cel care a executat în cele din urmă, dar din păcate pentru roș-albaștri fără urmări pe tabela de marcaj. Plzen s-a impus cu 2-0. Kopic a stabilit rezultatul final în minutul 76.

EXPLICAȚIA LUI DICĂ

La finalul meciului, Dică a explicat cum s-a ajuns ca Bălașa să execute lovitura liberă. "Am spus să execute Bălașa acea lovitură liberă pentru că nu era o poziție pentru un jucător de picior stâng. Alibec nu avea cum să execute de acolo" a explicat Dică la ProX.