• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Anderlecht Bruxelles - Manchester United 1-1. Cu Stanciu titular și Chipciu intrat în repriza secundă, Anderlecht a reușit să îi țină piept echipei lui Jose Mourinho și cei doi români au primit note "de trecere" în presa britanică. Belgienii nu au fost, însă, la fel de "darnici".

Atât Nicolae Stanciu, cât și Alexandru Chipciu au primit 6 din partea jurnaliștilor de la Daily Mail, la fel ca alți 6 jucători ai lui Anderlecht. Cel mai bun fotbalist al belgienilor a fost considerat Mbodji (notat cu 8), iar cel mai slab de pe teren a fost considerat Massimo Bruno (nota 5,5), tocmai cel pe care l-a înlocuit Chipciu, în minutul 58. De la United, cea mai mare notă i-a revenit căpitanului Michael Carrick (8).

În schimb, publicația belgiană Derniere Heure i-a acordat lui Stanciu cea mai mică notă - 4,5, alături de comentariul: "Absent în prima repriză, în care a atins de puține ori mingea. Deloc mai activ în debutul părții a doua".

Diferențele sunt destul de mari între publicațiile belgiene și britanice. The Telegraph a scris despre Stanciu că "se vede că are calitate cu mingea la picior".

După meciul cu Manchester United, antrenorul lui Anderlecht, Rene Weiler, a spus și câteva cuvinte despre românii pe care îi antrenează: "Chipciu are experiență mai multă. Stanciu e prima dată când joacă în strainatate. Sunt mulțumit de ei, au calitate".

Manchester a deschis scorul prin Mhitaryan, în minutul 36, iar egalitatea a fost restabilită în minutul 86, prin golul lui Dendoncker. Returul se joacă joia viitoare, pe 16 aprilie, la Bruxelles.

Note Anderlecht - Manchester