• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

VIDEO Astra - Austria Viena 2-3. Deși nu e încă pus la punct sută la sută cu pregătirea fizică după accidentarea suferită în perioada petrecută în China, Constantin Budescu revine la forma care l-a consacrat.

Decarul Astrei a pasa decisiv la ambele goluri ale giurgiuvenilor la primul meci al sezonului în grupele Europa League, însă n-a fost de ajuns pentru ca echipa lui Marius Șumudică să ia vreun punct în compania austriecilor. Budescu e convins că și șansa i-a lipsit campioanei României în disputa de pe Arena Națională.

"Am făcut un meci bun, dar nu am obținut niciun punct. Sperăm ca în meciul următor să obținem punct sau puncte. Am avut și ghinion. Am avut mai multe ocazii ca ei, dar am dat doar două goluri. E o grupă echilibrată și toate au șanse să meargă mai departe. Sper să ieșim cu bine si sa mergem mai departe. Nu știu dacă a fost riscant, a fost un meci deschis. S-au marcat multe goluri. Ăsta e Șumi, nu îi place să se apere. S-a văzut o schimbare cu el pe bancă. O să fie din ce în ce mai bine și o să obținem victorii" a declarat decarul Astrei la finalul partidei.

Meciul din Europa League a fost primul pe bancă pentru Șumudică după ce antrenorului i-a expirat suspendarea primită în urma scandalului pariurilor și jucătorii Astrei au vrut să-i ofere o victorie la revenire.

Budescu a tras și el tare ca să poată rezista pe teren până la final. Cu toate astea, campioana României a rămas fără punct după primul meci din grupele UEL. Pentru giurgiuveni urmează disputa de pe Olimpico, acolo unde Astra va întâlni AS Roma, principala favorită la câștigarea grupei.

"Cu toții am jucat pentru el. Știm că i-a fost greu să stea acasă, departe de noi. Așa e el mai coleric, și-a dorit să fie alături de noi. Din păcate, nu am putut să-i oferim o victorie în această seară și sper să-i oferim în meciul următor. Nu mă așteptam să duc 90 de minute. Am dat două pase de gol, dar nu mai contează. Trebuie să uităm acest meci și să încercăm să câștigăm cât mai multe meciuri pentru că am pierdut foarte mult" a mai declarat Budescu.