• Tenis, Thailanda: Simona Halep - Johanna Konta (sâmbătă, ora 13:00, Digi Sport 2) 
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Alexandru Chipciu şi-a aflat adversara din sferturile de finală ale Europa League la sosirea în țară, pe aeroportul Henri Coandă, exact în momentul în care oferea declarații jurnaliștilor prezenți. Anderlecht o va întâlni pe Manchester United, cea mai grea adversară posibilă, echipă de care fostul stelist se ferea de la bun început.

Odată ajuns în București, pe aeroportul internațional Henri Coandă, fostul stelist a fost întâmpinat de jurnaliști, care l-au chestionat vizavi de meciul cu Danemarca.

”Îmi doresc foarte mult să câștigăm, să vedem suporteri mulți și fericiți în tribune. Sunt ceva emoții, emoții pozitive, așteptam de mult un asemenea meci”, a spus Chipciu, care susține în același timp că la echipa națională, presiunea a fost dintotdeauna: ”E o presiune, dar presiune e mereu, la fiecare echipă, la fiecare joc. Nu este o echipă care să fie chiar foarte puternică, dar mereu la echipa națională, indiferent de numele adversarului, a fost presiune”.

Fostul stelist este de părere că echipa națională trebuie să câștige indiferent de numele marcatorului. ”Vrem să batem cu 2-0, mi-aș dori să marcăm aceste goluri, nu contează cine le înscrie. Sunt foarte mulți jucători valoroși la echipa națională”, a mai susținut acesta.

Ulterior, fotbalistul s-a referit la parcursul european și admite că ar fi fost mai fericit dacă în cadrul UEFA Eruopa League ar fi rămas mai mulți compatrioți. ”Mă bucur că sunt români care au mai rămas în cupele europene, în sferturi. Mi-aș fi dorit să fim mai mulți, din păcate nu îl mai avem în competiție pe domnul Mircea Lucescu”, a mai punctat el.

VEZI PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT

Chiar înainte să afle cu cine va juca în sferturile de finală ale Europa League, Alex Chipciu s-a referit la posibilul adversar menționaând că Manchester United este de evitat. ”Mi-aș dori o echipă care să fie cât mai accesibilă, dar dacă pici cu Manchester United ai șanse foarte mici să treci mai departe. Acum este important că am ajuns până în această fază a competiției, orice meci este frumos, o să ne bucurăm în continuare fanii. I-am făcut fericiți până acum”, a spus Chipciu, care s-a declarat fan al catalanilor: ”Nu am apucat să urmăresc tragerea la sorți, eu țin cu Barcelona, sunt într-adevăr echipe puternice în Champions League”.

”Asta e... O să fie un meci foarte frumos, Sunt jucători foarte mari acolo, cu experiență, să joci la nivelul lor”, au sunat reacția lui Chipciu, imediat ce a aflat cu cine va juca.

VIDEO VEZI REACȚIA LUI CHIPCIU: