• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (sâmbătă, DigiSport 2, ora 16:00) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Mircea Lucescu şi-a aflat vineri următorul adversar din Europa League. Şahtior Doneţk se va duela în sferturile competiţiei cu Braga, după ce a evitat nume mari precum Sevilla, Villarreal, Liverpool sau Borussia Dortmund.

"Sigur că ar părea că tragerea la sorţi ne-a favorizat, cu Braga, şi ei spun acelaşi lucru cu Şahtior, pentru că totuşi sunt două echipe din două ţări cu un fotbal sub nivelul celor din Spania, Anglia şi Germania.

Noi cu Braga am mai jucat, e o echipă care an de an joacă în cupele europene, acum vreo 3 ani cred că a eliminat-o pe Dinamo Kiev tot în sferturi de finală. Noi am câştigat de fapt meciurile cu ei cu 3-0 şi 2-0, dar niciun meci nu se compară cu celălalt.

Ei vor veni cu siguranţă foarte motivaţi după victoria asta cu Fenerbahce, pentru că Fener este o echipă considerabilă, ţinând cont de jucătorii care joacă, şi Nani şi Van Persie. De aceea, ne aşteaptă un meci greu", a declarat Mircea Lucescu, în exclusivitate pentru Digi Sport.

"Minerii" şi-au pierdut în această iarnă cel mai important jucător. Alex Teixeira a plecat în China, la Jiangsu Suning, pentru 50 de milioane de euro. Brazilianul este pe primul loc în clasamentul golgheterilor din Ucraina, cu 22 de reuşite, fiind la 12 lungimi de principalii urmăritori.

"Nu cred că avem nivelul de a câştiga o compeţie ca Europa League, o competiţie europeană. Încercăm să facem maximum, să dăm maximum în posibilităţile noastre pentru fiecare meci şi să vedem ce se va întâmpla după aceea.

Să nu uităm că am pierdut 6 jucători titulari în sezonul acesta, nu mai vorbim de cei pe care i-am pierdut înainte. Ne vom juca şansa şi vom vedea ce se va întâmpla.

"Cum să-l înlocuiesc? Cu Teixeira, de 5 ani s-a câştigat titlul an de an, a luat titlul de cel mai bun jucător al nostru anul trecut. Pe când cel care a venit acum e un băiat tânăr, 20 de ani, ucrainean, are nevoie de timp, are nevoie de experienţă", a adăugat tehnicianul român.

"Sferturile" din Europa League:

Braga - Şahtior Doneţk

Villarreal - Sparga Praga

Athletic Bilbao - Sevilla

Borussia Dortmund - Liverpool

Meciurile din sferturile de finală se vor disputa tur-retur, pe 7 şi 14 aprilie. Primele echipe extrase din urne vor juca partidele tur pe teren propriu.