• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

FCSB întâlneşte, azi, de la ora 22:05, pe Arena Naţională din Capitală, formaţia cehă Viktoria Plzen, într-o partidă contând pentru Grupa G a Europa League. Meciul va fi LIVE TEXT pe digisport.ro şi pe m.digisport.ro. Marcel Pușcaș a intervenit telefonic la Digi Sport Matinal și i-a recomandat tehnicianului Nicolae Dică să analizeze foarte bine adversarul din această seară.

FCSB va debuta în această seară, de la ora 22:05, în grupa G din UEFA Europa League. Formația pregătită de Nicolae Dică va primi vizita celor de la Viktoria Plzen. Cele două echipe se vor întâlni pentru a doua oară într-o dublă manșă, în acest sezon. FCSB a avut câștig de cauză prima dată, în turul 3 preliminar din UCL, după 2-2 la București și 1-4 la Plzen.

”Am văzut două meciuri ale cehilor până acum, din care au făcut trei reprize bune. Dică trebuie să dea dovadă de maturitate și de înțelepciune să analizeze realist meciul. E o dublă dificilă, cehii nu au cel mai slab fotbal din Europa, la juniori ne bat, la națională sunt peste noi, deci va fi greu”, a spus Marcel Pușcaș la Digi Sport Matinal.

Marcel Pușcaș spune că viitorul selecționerului la naționala României este o incertitudine. ”Văd prin presă că noi căutăm antrenor și că avem discuții avansate cu mai multe nume, dar nimeni nu are informații clare”, a spus Pușcaș, care este de părere că membrii Comisiei Tehnice doar analizează ultimele meciuri cu Christoph Daum pe bancă și nu caută să-l îndepărteze. ”Nu știu dacă îl decapitează, nu are atribuții, doar analizează. S-au analizat ultimele jocuri cu Muntenegru și Armenia. Primele patru meciuri s-au încheiat cu o singură victorie, din calupul Damenarca - Polonia nu ne-am ales cu nimic și ultimul a fost cel mai bun: o victorie și o înfrângere. Acum merge din ce în ce mai bine. A obținut 25% din eventualele victorii și acum 50% din victorii. Fiți convinși că cineva va sta pe bancă la următoarele meciuri”.

Pușcaș spune că o decizie finală în ceea ce privește rolul de selecționer va fi luată de Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal. ”Sperăm într-o decizie bună și cea mai inspirată, dacă se știu cele opt criterii în alegerea unui selecționer vedem profilul, așa putem să-l dorim noi pe Capello sau pe Mourinho. Dar nu s-a discutat însă în Comisia Tehnică, trebuie să iei pe cineva compatibil cu ce criterii ai. Nu mi se pare în regulă să nu avem criterii. Nu trebuie să numim selecționeri fără criterii. Decizia este acum la președintele Răzvan Burleanu”, a spus Pușcaș, care nu vede nicio dificultate în vederea convocărilor de la națională: ”Lista stranierilor o avem, e deja făcută, e o matrice. Și înainte să vină Daum o aveam. Pot fi mai multe variante, poate pleca antrenorul, rămân secunzii. Până la urmă și interimatul e bun”.

”Următoarea campanie de calificare va fi foarte grea, suntem într-o urnă C, ne-am îngreunat situația. Orice selecționer care va veni va avea o misiune dificilă. Există totuși un număr mare de țări care au șanse să se califice și ar fi păcat să nu participăm și noi”, a încheiat Pușcaș.