• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Emoţii pentru Steaua şi Astra, care au nevoie de victorii pentru a putea spera la calificarea în primăvara europeană. Foştii stelişti de la Osmanlispor, Rusescu şi Szukala, au venit în Bucureşti să facă pasul decisiv spre şaisprezecimile competiţiei. Echipa din Turcia a fost aşteptată la aeroport de un jucător de la Astra.

Ultima în grupa L din Europa League, cu trei puncte, Steaua are nevoie de o victorie în faţa lui Osmanlispor joi seară pentru a mai spera la primăvara europeană. Turcii au sosit în România cu două zile înaintea duelului de pe Arena Naţională. Foştii stelişti Rusescu şi Szukala au venit şi ei în Capitală, unde au fost aşteptaţi de Takayuki Seto. Japonezul este împrumutat la Astra de către echipa din Turcia.

"Osmanlispor este o echipă foarte bună, dar nu ştiu ce scor va fi joi. Dar ţin cu ei. Dacă joacă, Rusescu cred că o să marcheze. Au jucători foarte buni in atac", a explicat Seto.

Tot joi, Astra încearcă să se apropie de calificarea în primăvara europeană. Echipa pregătită de Marius Şumudică joacă la Viena, împotriva Austriei. În turul de pe Arena Naţională, austriecii s-au impus cu 3-2 şi au un punct în faţa giurgiuvenilor, care sunt pe locul al treilea în grupă.

Ultima dată când România a fost reprezentată în primăvara europeană s-a întâmplat în sezonul 2012-2013. Atunci, Steaua a ajuns până în optimile Europa League, iar CFR Cluj s-a oprit în şaisprezecimile competiţiei.