• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Beer Sheva - FCSB 1-2. Invitat în platoul emisiunii Digi Sport Matinal, Țiți Dumitriu (71 de ani) este convins că FCSB, după meciurile din faza grupelor din Europa League în care a strâns maximum de puncte, poate produce o surpriză de proporții și să câștige un trofeu european, după o pauză de 31 de ani.

FCSB continuă marşul triumfal în Europa League. Vicecampionii României au câştigat şi în deplasarea cu Hapoel Be’er Sheva şi au maximum de puncte în Grupa G, după prima serie de întâlniri.

”Îl felicit pe Dică și pe restul echipei. A fost un început de meci complicat pentru că am fost avertizați de echipa gazdă că face un iureș extraordinar și cantonează echipa oaspete în careul propriu, n-a fost chiar așa, a gândit foarte bine cum joacă adversarul, a reușit să facă un plan de luptă destul de bine elaborat.

A avut șansa să pună acel contratac care să pună în gardă apărătorii adverși, până la pauză forțele au fost egale. În partea secundă, vreo 15 minute am stat prea mult în defensivă, dar până la urmă s-a dovedit a fi bine”, a spus Țiți Dumitriu la Digi Sport Matinal.

Harlem Gnohere a marcat după doar 22 de secunde de când a fost introdus pe teren, la capătul unei faze de senzaţie creată de Teixeira. Cinci minute mai târziu vârful ”roş-albaştrilor” a reuşit ”dubla”, din centrarea lui Budescu. ”Pe urmă, schimbările s-au dovedit bune, au făcut bine. A fost o schimbare extraordinară cu acest jucător deloc mofturos, e dornic și avid de-a da goluri. Un final în care s-au apărat destul de bine. Ei reclamă un henț în careu, cel care a fost lovit de minge nici nu știau unde e mingea. Înaintea fazei a fost un pic împins, deci nu se poate da penalty la o astfel de fază”, a mai spus fostul antrenor al roș-albaștrilor.

”Steaua a speriat în trecut, sperie în prezent și sperie în viitor”

FCSB a câștigat până acum cu 3-0 în fața Viktoriei Plzen, 2-1 cu Lugano și tot atât cu Hapoel Beer-Sheva. Rezultatele pozitive l-au făcut pe Țiți Dumitriu, invitatul special al lui Dan Filoti la ediția de azi a emisiunii Digi Sport Matinal, să spere că FCSB poate cuceri un nou titlu european: ”Vedeți ce înseamnă asistentul să fie bine plasat. Din punctul meu de vedere a fost un pic în față cât să ridice fanionul. Nu cred că a influențat soarta meciului.

Steaua, chiar dacă nu le convine unora, mai sperie. Steaua mai sperie și cu trecutul, mai sperie și cu prezentul, și va speria și cu viitorul. Steaua trebuie să joace cu o manieră să joace să fie favorită cu astfel de echipe. Dan Petrescu este un fan al Stelei, unul înfocat, el este produsul Stelei în totalitate. El se gândește și foarte bine face: Steaua poate cuceri un trofeu european. De ce nu? Eu îl susțin și cred că se poate întâmpla acest lucru. Cu această echipă, cu ce se mai pune, încet, încet”, a mai spus Dumitriu.

Roș-albaștrii au câștigat Cupa Campionilor Europeni în 1986, iar un sezon mai târziu a ridicat Supercupa Europei.