• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Astra a fost învinsă la scor, 4-0, pe Olimpico, de Roma, în etapa a doua din grupele Europa League, dar senzaţia generală a fost că gruparea capitolină poate învinge la un scor mult mai mare.

La revenirea în ţară, azi-noapte târziu, Marius Şumudică a avut un discurs caustic, supărat probabil din cauza problemelor de la echipă. Campioana a fost nevoită să sosească foarte târziu în România, în condiţiile în care duminică, de la ora 18:00, în direct la Digi Sport, are meci la Viitorul.

Tehnicianul a vorbit totuşi despre confruntarea cu Totti&Co, punctând că diferenţa de valoare dintre cele două echipe e una uriaşă în acest moment.

"Nu aţi venit cu şampanie, cu ceva? Cu un tort? Am jucat cu Roma, ce voiaţi? Nu am jucat cu Industria Sârmei Deşertul Gobi. Roma e o echipă puternică, dar voi sunteţi o ţară de stelişti. Au pus presiune pe noi şi ăsta e nivelul fotbalului românesc. Suntem departe, Roma e o echipă mult mai bună decât Copenhaga, pe care am întâlnit-o în Liga Campionilor", a spus Şumudică la întoarcerea în ţară.

Cu 0 puncte după două partide, Astra se va duela în următoarele etape din Europa League cu Viktoria Plzen, iar patru puncte obţinute ar putea să o readucă în ecuaţia calificării. Şansele sunt minime, însă, crede tehnicianul campioanei, în condiţiile în care echipa sa se confruntă cu mari probleme financiare, iar lotul este unul îmbătrânit, care simte acut ritmul de joc din trei în trei zile. Totodată, antrenorul a ţinut să trimită săgeţi spre patron, care şi-a luat mâna de pe echipă, în ciuda performanţelor de sezonul trecut.

"Avem cele mai mici şanse, aproape nicio şansă de calificare. Sunt echipe mult mai puternice şi echipe care investesc bani. Nu vedeţi că noi am ajuns la două noaptea? E posibil să ajungi la două noaptea când peste două zile joci? Peste două zile noi ne ducem să jucăm, dar dacă ajungi la două noaptea în România, acasă ajungi pe la 3-4 dimineaţa. Ce sa mai doarmă ăştia? Se mai întâlnesc şi cu nevestele, se culcă la 6. O să ajung şi eu acasă şi dau niste mailuri pe la UEFA să văd dacă ne intră banii. Nu ma ocup de contabilitate, nu stiu dacă ne intră sau nu banii", a mai spus Sumudica.