• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

FCSB s-a impus cu scorul de 3-0 în disputa cu Viktoria Plzen, în prima etapă a grupelor Europa League. Un tehnician excelent, Vrba a admis superioritatea adversarilor, însă totodată a surprins: consideră că formaţia sa a făcut cel mai bun meci al sezonului de până acum.

După dubla din preliminariile Ligii, când vicecampioana României a obţinut calificarea în play-off graţie unei prestaţii excelente în deplasare, fostul selecţioner al Cehiei credea că FCSB nu mai are secrete.

Între timp, însă, Becali a transferat mai mulţi jucători, iar faţa FCSB a fost cu totul alta faţă de meciul tur de acum mai bine de o lună. Tehnicianul oaspeţilor i-a felicitat pe adversari pentru victorie, însă e convins că, în ciuda scorului, se putea obţine mai mult. Mai ales că Plzen a făcut un meci excelent, în opinia sa.

"În Champions League a fost mai greu, pentru că era fază eliminatorie. Aici, în grupele Europa League, e mai simplu. Nu înseamnă că dacă am pierdut un meci am pierdut totul. Eu cred şi sper ca în viitor să ne redresăm şi să ne revenim şi poate că în alte meciuri vom arăta altfel. Culmea e că azi am făcut poate cel mai bun meci al nostru de până acum, dar rezultatul nu arată asta", a declarat Pavel Vrba, tehnicianul oaspeţilor.

Întrebat despre modul în care s-a făcut diferenţa, în măsura în care e de părere că elevii săi au jucat aşa bine, Vrba a vorbit despre ocazia ratată de Petrela, în prima repriză. În egală măsură, roş-albaştrii au fost extrem de periculoşi la fazele fixe şi au fost impulsionaţi de la spate de fani.

"FCSB atunci când a avut lovituri libere le-a fructificat. Au fost tot timpul peste noi, de aceea au câştigat în seara asta. Primul gol este mereu important, noi am avut o mare ocazie, iar după un minut sau două ei au primit acel 11 metri. După aceea, ei s-au apărat extraordinar de bine şi au început să preseze şi să vină peste noi. Când se întâmplă aşa, e foarte greu să mai poţi ţine meciul în mână. Practic nu am putut să mai facem nimic. Dacă am fi fructificat acea ocazie, altfel ar fi arătat meciul. Dar nu am făcut-o", a concluzionat Vrba.