• Finala Cupei României: Astra - Voluntari sâmbătă, 27 mai, (Digi Sport 2), ora 20:45
  • Finala Cupei Angliei şi finala Cupei Spaniei: Arsenal - Chelsea (Digi Sport 1), sâmbătă, 27 mai, ora 19:30, Barcelona - Alaves (pe Digi Sport 1), ora 22:30

Zenit St. Petersburg, formația pregătită de Mircea Lucescu este prima echipă care a reușit să obțină calificarea în șaisprezecimile de finală ale UEFA Europa League. În meciul disputat joi seară pe teren propriu, formația lui Lucescu s-a impus la limită, 2-1 contra irlandezilor de la Dundlak și are punctaj maxim în grupa D după 4 etape.

Zenit a deschis scorul în finalul primei reprize prin Giuliano. Anyukov i-a suflat o minge la mijlocul terenului unui fundaș advers și a pasat pentru sud-americanul de 26 de ani, care a punctat cu un șut din interiorul careului de 16 metri. Acesta a fost de altfel și scorul pauzei.

VEZI AICI PROGRAMUL ȘI REZULTATELE ETAPEI ÎN UEL

La 7 minute de la reluare, oaspeții au reușit să egaleze. Horgan a profitat de o pasă greșită a lui Mauricio și, după o cursă de 40 de metri, l-a învins fără probleme pe Kerzhakov.

Închizătorul brazilian s-a revanșat în minutul 78, când a pasat decisiv la a doua reușită a lui Giuliano. Partida s-a terminat cu victoria lui Zenit, care a devenit astfel prima echipă calificată în primăvară UEFA Europa League. Formația lui Mircea Lucescu are cel mai bun atac din a doua competiție europeană intercluburi, cu 13 goluri marcate în 4 partide.

"Sunt mulțumit de toți jucătorii. Au toți parte de încrederea mea. Au făcut un presing bun și și-au făcut din plin datoria. Am întâlnit o echipă foarte bine organizată, agresivă, care a stat bine în teren. Ne-a fost mai greu să ajungem la finalizare, dar am avut totuși foarte multe posibilități de a marca. Din păcate am primit un gol dintr-o greșeală personală a lui Mauricio. E inadmisibil să joace pe o zonă pe care nu o poate controla. Și-a răscumpărat însă greșeala la golul doi, când a pasat decisiv. Dundalk e cea mai bună echipă din grupă, după noi. Am fost impresionat de spiritul acestei echipe" a declarat Luceascu la conferința de presă de la finalul partidei.

VEZI AICI GOLURILE PARTIDEI ZENIT - DUNDALK