• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

UPDATE: 21:58: Olympique Marseille a postat un comunicat pe site-ul oficial al clubului prin care a ținut să informeze pe toată lumea că Patrice Evra a fost suspendat. Decizia a fost luată cu efect imediat, până la un interviu pe care fundașul venit de la Juventus îl va susține cu oficialii grupării de pe Velodrome.

Investigația făcută e club a dus la concluzia că acel comportament avut de Evra, înaintea meciului cu Guimaraes este inacceptabil. Francezul a lovit cu piciorul în cap un fan al echipei pentru care evoluează.


Oficialii clubului Olympique Marseille au deschis o anchetă internă pentru a stabili "toate responsabilităţile", după ce Patrice Evra a lovit un suporter al francezilor, în timpul încălzirii jucătorilor înainte de meciul de la Guimaraes, cu Vitoria (0-1), din Europa League.

"În orice caz, un jucător profesionist trebuie să-şi păstreze calmul în faţa provocărilor şi insultelor oricât de nejustificate ar fi ele", a comentat clubul pe site-ul oficial.

Fostul internaţional francez a devenit primul jucător din istoria Europa League eliminat înainte de startul unei partide din cadrul competiţiei, după ce a lovit cu piciorul un suporter al propriei formaţii.

Înaintea incidentul, câteva zeci de suporteri ai lui OM au avut un conflict cu jucătorul. Potrivit presei portugheze, fanii francezi au încercat să iasă din zona care le era destinată şi să pătrundă pe teren pentru a se răfui fotbaliştii lui Rudi Garcia.

După mai mult schimburi de replici între cele două tabere, Evra a reacţionat violent, aplicând o lovitură înaltă de picior unui suporter, stewarzii fiind obligaţi să intervină pentru aplanarea altercaţiei.

Situaţia de la Guimaraes a rămas tensionată până la lovitura de start a partidei.

Evra (36 ani), care are 81 de selecţii în naţionala Franţei, a fost foarte criticat în ultima perioadă pentru evoluţiile sale dezamăgitoare de la Marseille, pierzându-şi şi locul de titular în faţa tânărului Jordan Amavi (23 ani).

Imaginea cu lovitura de picior a lui Evra a fost comentată pe larg pe reţelele de socializare, iar gestul fostului jucător de la Monaco, Manchester United şi Juventus a amintit de cel al lui Eric Cantona, care, în ianuarie 1995, a agresat un suporter al formaţiei Crystal Palace, apoi a primit o suspendare de nouă luni din partea federaţiei engleze.