• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Steaua va juca diseară contra lui Osmanlispor (22:00, ProTV), în Grupa L a Europa League, o partidă care poate reprezenta un nou start european pentru gruparea roș-albastră, după ”exilul” din sezonul trecut.

Pentru actualul sezon european, conducerea clubului a făcut mai multe transferuri, care sunt apreciate de către oameni de fotbal, indiferent de apartenența lor sportivă. Unul dintre cei care crede că actuala echipă a Stelei poate fi revelația UEL este Adrian Bumbescu.
Fostul mare fundaș al ”viteziștilor”, poreclit ”Colonelul”, câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua în 1986, a spus, într-o intervenție telefonică ÎN DIRECT, găzduită de ediția de joi dimineață a emisiunii ”Digi Sport Matinal”, că are mare încredere în trupa lui Reghe.

”Am mare încredere în Steaua, pentru că are acum o echipă foarte bună. Și cred că poate ajunge în semifinale, ba chiar în finală! Sigur, așa sper! În plus, dacă nu pleci cu acest gând, atunci cu ce. Și antrenorul trebuie să le insufle asta”, a spus fosta glorie a echipei din Ghencea.

Bumbescu a povestit la Digi Sport cine le-a insuflat jucătorilor Stelei din 1986 dorința de a juca finala și mai apoi de a o câștiga.

”Eram la munte, ascultam la radio cu cine am căzut și când am aflat de Anderlecht ne-am dat seama că e dificil. Valentin (n.r. - Valentin Ceaușescu) ne-a spus că vom juca finala, dar nu prea l-am luat în serios. După care am sperat, am crezut și cu multă muncă am ajuns sus de tot”, a povestit fostul mare fotbalist.

În sezonul 1985-1986, Steaua a eliminat pe Anderlecht în semifinalele Cupei Campionilor Europeni, după ce a pierdut turul la Bruxelles, 0-1 și a câștigat net în Ghencea, scor 3-0, după un meci de poveste. A urmat finala de la 7 mai 1986, de pe ”Ramon Sanchez Pizjuan”, de la Sevilla, acolo unde Steaua a câștigat marele trofeu după ce a învins FC Barcelona după loviturile de departajare 0-0 (2-0 d.l.d.).

Chiar dacă a spus că Steaua are acum o echipă foarte bună, Bumbescu nu este mulțumit de cum arată sistemul defensiv central.

”Nu l-aș fi dat deloc pe Varela, dacă vrei să faci performanță. Pe linia de fund, mai ales la fundașii centrali stăm prost, asta e realitatea”, a mai spus Bumbescu la Digi Sport.