• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (ACUM, DigiSport 2) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Andrei Prepeliţă şi-a reziliat în această seară contractul cu Rostov. Cele două părţi au ajuns la un numitor comun privind o despărţire amiabilă.

La 31 de ani, fostul mijlocaş central al FCSB e gata de o nouă provocare. Deşi sezonul trecut îşi câştigase locul de titular în gruparea rusă, se pare că în noua stagiune el nu mai reprezenta o variantă pentru staff-ul tehnic. Cel puţin nu una care să joace din primul minut în majoritatea meciurilor.

În consecinţă, clubul a ţinut cont de dorinţa sa şi au decis să înceteze colaborarea. "Mulţumesc pentru tot! A fost un an foarte bun! Mulţumesc fanilor, antrenorilor si coechipierilor! Vă doresc mult succes!", a fost mesajul lui Andrei Prepeliţă pe Instagram.

De menţionat şi faptul că informaţia a fost confirmată de Rostov pe site-ul oficial. Alături de ruşi, "Prepe" a jucat stagiunea trecută în grupele Champions League, terminând pe locul trei într-o grupă din care au mai făcut parte Bayern Munchen, Atletico Madrid şi PSV.

Cu siguranţă că un asemenea jucător venit liber de contract poate fi tentant pentru granzii din Liga 1, însă din primele informaţii se pare că închizătorul preferă să îşi continue cariera afară. El a beneficiat de un salariu mult peste media campionatului (aproape 800.000 de euro/an), astfel că nu are cum să se întoarcă în campionatul intern, cel puţin pentru moment. 

"Deocamdată am ceva discuţii prin străinătate. Dacă am reziliat acolo, în Rusia, un contract aşa mare...", a spus Prepeliţă în cadrul emisiunii Digi Sport Special.

1,2 milioane de euro este cota de piaţă a lui Prepeliţă, conform site-ului oficial transfermarkt.de. El a venit în Rusia anul trecut gratis, după ce s-a despărţit de Ludogorets.

25 de meciuri a jucat Prepeliţă pentru Rostov în toate competiţiile, marcând un gol