• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Scandalul acordării Cupei Mondiale din 2018 Rusiei riscă să producă mari pagube financiare la FIFA. Federația engleză de fotbal vrea să solicite despăgubiri pentru candidatura sa la organizarea turneului final mondial.

Greg Dyke, președintele federației de la Londra, a anunțat că a angajat un avocat pentru a studia posibilitatea ca forul englez să solicite 21 de milioane de lire sterline despăgubiri de la FIFA, sumă investită în candidatura pentru găzduirea Cupei Mondiale din 2018.

Sepp Blatter a declarat de curând că atribuirea turneului Rusiei a fost od ecizie luată dinaintea depunerii altor candidaturi, iar Dyke vrea acum să primească înapoi sumele investite, considerând că ar fi trebuit să nu mai fie cerute alte candidaturi.

“Comentariile domnului Blatter înseamnă cumva că era totul deja aranjat, înainte de depunerea altor candidaturi? Intenția noastră este să cerem de la FIFA cele 21 de milioane de lire. Am trimis deja mai multe întrebări, vrem răspunsurile înainte de a face cererea oficială pentru bani.”, a spus Dyke.

Dyke recunoaște că nu a văzut niciun fel de dovezi privind aranjarea votului pentru candidatura Rusiei, dar atrage atenția că Vitaly Mutko, ministru sporturilor rus, implicat în scandalul de dopaj al atleților din țara sa, nu mai poate face din Comitetul Executiv al FIFA.

În plus, ridică semne de întrebare privind corectitudinea acordării Rusiei a turneului final de peste trei ani: “El (Mutko n.r.) a fost șeful Comitetului de Organizare, ministrul sportului, membru la FIFA.”

În afara Rusiei și Angliei, alte două candidature au fost depuse pentru găzduirea Cupei Mondiale din 2018. Au fost două candidaturi comune, Belgia ȘI Olanda, respectiv Portugalia și Spania.